Ексклюзиви
четвер, 27 липня 2006 09:48

У Росії "нашоукраїнця" Чернецького звинуватили у тероризмі

 
У Москві в аеропорту "Шереметьєво-1" затримали 8 громадян України, яких звинувачують у тероризмі. Серед заарештованих - член фракції "Наша Україна" Олег Чернецький. Інцидент стався з 26 на 27 липня.

Як повідомив один з членів української групи, туристи вилетіли з Москви в Петропавловськ-Камчатський рейсом в 16:20 в середу, 26 липня. Через 3 години польоту літак повернувся в аеропорт "Шереметьєво-1", нібито, через технічні причини.

- Коли літак знов готувався до вильоту в Петропавловськ-Камчатський, українських туристів зняли з рейса та звинуватили у тероризмі, - стверджує один з членів української групи.

За його словами, спочатку російська сторона заборонила летіти 2 українцям з 8. Потім якийсь громадянин хотів винести багаж українців з літака. Українці відмовилися залишати борт літака, після чого людина в цивільному заявила, що "у багажі в них (українців) бомба".

Зрештою всіх українців зняли з літака, а рейс, яким повинні були летіти майже 200 людей, відмінили.

Член української туристичної групи стверджує, що до складу групи входять керівники декількох українських інвестиційних компаній і депутат Київської обласної ради, член фракції "Наша Україна".

Після того, як рейс скасували, українців провели у відділення міліції аеропорту "Шереметь"єво-1". До шостої ранку там продовжувався допит українців. З ними спілкувалися люди в цивільному, які не представлялися. В одного з українців відібрали паспорт, обвинувачуючи його в тероризмі.

Українці не змогли зв"язатися з українським посольством або з МЗС. Швидше за все, після спілкування з російською міліцією вони вилетять додому.

У свою чергу міністерство закордонних справ перевіряє інформацію і з"ясовує обставини затримання українських туристів у московському аеропорту "Шереметь"єво-1", повідомили в прес-службі МЗС.

За матеріалами Українська правда, Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Росії "нашоукраїнця" Чернецького звинуватили у тероризмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути