понеділок, 01 серпня 2011 08:44

У Росії пояснили, чому Медведєв не приїхав до України

У Росії пояснили, чому Медведєв не приїхав до України

Президент Росії Дмитро Медведєв святкував день військово-морського флоту в Балтійську, оскільки Україна не піддалася на ультиматум Кремля, який фактично пов'язав візит президента Росії до Севастополя з підписанням там угоди стосовно об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу".

За даними газети Коммерсант, Кремль і російський МЗС, готуючись до Дня ВМФ, вели з Києвом активні переговори про те, щоб президент відзначив його в Севастополі.

"Це дійсно обговорювалося. Москва виявляла таке бажання, - визнало джерело в МЗС Україні. - Але домовитися не вдалося. Причому рішення про це приймалося на найвищому рівні".

У той же час, більш важливою причиною відмови Дмитра Медведєва від приїзду до Севастополя виявилася вуглеводнева. Як розповіло джерело в МЗС Україні, знайоме з підготовкою візиту, основною умовою візиту російська сторона назвала підписання конкретних домовленостей щодо об'єднання "Газпрому" і українського "Нафтогазу" на умовах Москви.

"Оскільки ми визнали це для себе невигідним, нам було заявлено: тоді й візиту не буде, - пояснило джерело. - Хоча з урахуванням нинішнього стану російсько-українських відносин ми зацікавлені в будь-якому контакті президентів - незалежно від того, завершиться він підписанням будь-яких документів чи ні". У Кремлі цю версію повністю підтвердили.

Російсько-українські відносини переживають зараз не найкращі часи, а в червні Москва і Київ конфліктували через навчань Sea Breeze 2011.

Крім того, Москва відкрито дорікає Україні і в тому, що за президента Януковича вона активно нарощує співпрацю з НАТО, обговорюючи з альянсом чутливі для Москви питання.

Раніше планувалося, що президент Росії Дмитро Медведєв приїде до України 31 липня. Водночас минулого тижня у прес-службі російського лідера повідомили, що візит відкладено до вересня

Зараз ви читаєте новину «У Росії пояснили, чому Медведєв не приїхав до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути