четвер, 06 серпня 2009 15:04

У російському посольстві вже чекають на Зурабова

У російському посольстві вже чекають на Зурабова
У Посольстві Російської Федерації в Україні найближчим часом очікують на приїзд нового посла Росії Михайла Зурабова.

Про це журналістам повідомив Тимчасовий повірений у справах РФ в Україні Всеволод Лоскутов.

"Думаю, вже найближчими днями, може і годинами, будуть якісь рішення про подальші наші кроки, зокрема, щодо приїзду і початку роботи нового посла", - сказав він.

Лоскутов також нагадав, що згідно із процедурою посол і керівництво МЗС мають визначити, коли саме посол має виїхати до України. Лоскутов також повідомив, що після приїзду Зурабова має вручити вірчі грамоти Президенту України Віктору Ющенку.

"Терміни узгоджуються в робочому порядку", - сказав Лоскутов, зазначивши, що зараз Президент України у відпустці.

Він також сказав, що Зурабов активно готується до роботи в Україні.

"Михайло Юрійович ретельно та інтенсивно готується до роботи тут, зустрічався і зустрічається з керівниками російських міністерств і відомств, які займаються російсько-українськими відносинами у різних сферах", - сказав він.

"Я впевнений, що він готовий працювати, тим більше, з сьогоднішнього дня дано згоду, і він може вже і в Москві робити кроки щодо офіційних зустрічей з українськими представниками, зокрема Посольства", - сказав Лоскутов.

Як повідомлялося, призначення Зурабова послом РФ в Україні було схвалено профільними комітетами Державної думи і Ради Федерації РФ наприкінці червня. Вже 26 червня Росія направила до України офіційний запит про отримання агремана для Зурабова.

Зурабов з 1998 по 1999 рік був радником Президента РФ, в 1999-2004 роках - головою правління Пенсійного фонду, а 9 березня 2004 року був призначений міністром охорони здоров`я і соцрозвитку. Зурабов був відправлений у відставку з поста міністра 24 вересня 2007 року. Знову призначений радником Президента РФ 13 травня 2008 року, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У російському посольстві вже чекають на Зурабова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути