понеділок, 17 травня 2010 20:12

У Рівному через Медведєва пікетували ОДА (ФОТО)

Автор: Віктор Гомоль
 

У Рівному активісти обласного Комітету національного порятунку на знак не згоди з політикою Президента України Віктора Януковича пікетували обласну держадміністрацію.

"Вияв народного протесту спричинив черговий візит до України Президента РФ Дмитра Мєдвєдєва для підписання ним з Президентом України Януковичем угод, які спроможні навіки закабалити нашу державу. Окрім того, людей обурило рішення Київського суду про заборону проводити мітинг з цього приводу в столиці. Ми вийшли сказати рішуче "Ні" - узурпації влади та порушенню Конституції нині діючою владою", - пояснив координатор обласного Комітету національного порятунку Роман Коваль.

Перед будівлею облдержадміністрації пікетувальники напнули чотири намети й розгорнули гасла "Янукович, батьками і Батьківщиною не торгують!" та "Об"єднаємось на захист України!". Роздавали листівки в яких засуджували депутатів, котрі не підтримали звернення облради до президента та парламенту з вимогою розірвати угоди щодо ЧФ.

Учасники пікету передали керівникам облдержадміністрації заяву обласного Комітету національного порятунку. У ній висловили стурбованість діями Президента України, влади, та вимогу не торгувати українськими територіями і національними багатствами.

"Приїзд Президента РФ Д. Мєдвєдєва в Україну та підписання з ним президентом України В.Януковичем домовленостей у економічній та політичній сфері, спрямовані на втрату державного суверенітету та цілісності України. Рішення Київського апеляційного суду про недопущення мітингів і демонстрацій під час приїзду Президента Росії суперечить Конституції України, а саме статті 39, що є прямим тиском на засоби масової інформації та громадян України", - йдеться в документі.

Учасники пікету закликали владу не допустити політичних репресій та відчуження території України. В акції взяли участь до 50 активістів БЮТ, Свободи та громадських організацій краю.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Рівному через Медведєва пікетували ОДА (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути