вівторок, 15 листопада 2011 15:31

У Рівному 200 "свободівців" вимагали відставки намісника Януковича та мера
6

15 листопада на майдані Просвіти в Рівному перед приміщенням обласної державної адміністрації зібралися понад 200 "свободівців". Вони вимагали відставки губернатора Василя Берташа, висловили недовіру меру Рівного Володимиру Хомку та читали патріотичні вірші.

"Саме ці дві особи несуть особисту відповідальність за соціально-економічний розвиток краю та обласного центру. Подумайте тільки, дітям у садочках за бюджетні гроші закуповували капусту по 13 грн, коли її фермери з руками й ногами віддавали по 60 копійок за кг. Картоплю купували по 7 грн. за кг! Вона ж в рази дешевша. А чого варта афера з маслом для школярів. Учнів годували Бог зна чим! Під виглядом масла "Селянського" по 50 грн. за кг. купували невідомий продукт, де вміст транс-жирів перевищує всі допустимі норми. То був навіть не спред! Тільки за останні два роки, за даними КРУ на Рівненщині було неефективно використано 700 мільйонів гривень бюджетних коштів. Скажіть, чи мають люди совість?" - обурюється 34-річний Олександр Лащук. Він очолює фракцію "свободівців" у Рівнераді.

Пікетувальники прийшли з державними, партійними та червоно-чорними прапорами.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Янукович оголосив нам Голодомор!" - У Донецьку чорнобильці захопили Пенсійний фонд

На великих листках паперу вони написали гасла: "Геть корупціонерів з влади!", "Лжегосподарників до відповідальності!", "Казнокрадів у відставку!", "Свободу не злякати!", "Сьогодні підпалили "свободівців" - завтра прийдуть за тобою!", "Зупинимо владний тероризм!".

На мітингу перед ОДА виступили депутати від "Свободи" в обласній і Рівненській міській радах. Голова обласної організації ВО "Свобода" Олег Осуховський звинуватив владу в безгосподарності, розкраданні державних грошей і залякуванні опозиції.

Нагадаємо, що ввечері 11 листопада на проспекті Миру, 11 в Рівному невідомий чоловік кинув пластикову пляшку із запальною сумішшю в автомобіль "Джелі", який належить 30-річному депутату Рівнеради від ВО "Свобода" Олексію Бучинському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці увірвались до Пенсійного фонду у Харкові

"Свободівці" одразу ж назвали інцидент погрозою й пов'язують його з викривальною діяльністю депутатів від націоналістичного об'єднання.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному 200 "свободівців" вимагали відставки намісника Януковича та мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути