понеділок, 05 липня 2021 13:41

У Раду проходять сім партій - соціологія

У Раду проходять сім партій - соціологія
Рейтинг партії "Слуга народу", яка має більшість у парламенті, за два роки зменшився вдвічі. Фото: @verkhovna.rada.ukraine

Якби вибори до Верховної Ради відбулися наприкінці червня, то до парламенту потрапили б сім партій. Про це повідомив Київський міжнародний інститут соціології, який опублікував результати опитування, яке проводили з 22 до 29 червня.

За "Слугу народу" проголосували б 20,6% серед тих, хто визначився з вибором.

Далі розподілилися: ОПЗЖ (16,9%), "Європейська солідарність" (15%), "Батьківщина" (14,7%). Також понад 5% у "Сила й честь" (7%), Радикальної Партії Олега Ляшка (5,7%) й в "Української стратегії Гройсмана" (5,1%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський отримав невтішну соціологію

Інші партії не потрапили б до парламенту.

Соціологи опитали 2031 респондента в усіх регіонах України, за винятком окупованих Росією Криму й районів Донецької та Луганської областей. Похибка не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,9% — до 25%, 2,2% — до 12%.

На позачергових виборах 2019 року партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу" дістала 43,16% голосів виборців, ОПЗЖ - 13,05%, "Батьківщина" - 8,18%, "Європейська солідарність" - 8,10%, "Голос" - 5,82%. п'ятивідсотковий прохідний бар'єр подолали п'ять партій.

Зараз ви читаєте новину «У Раду проходять сім партій - соціологія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути