середа, 16 вересня 2020 18:10

У Раді вказали на "дірку" від підвищення мінімалки

У Раді вказали на "дірку" від підвищення мінімалки
Нардепка із фракції "Голос" заявила, що підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тис. грн спонукатиме бізнес піти в тінь. Фото: goloszmin.org

Анонсоване підняття мінімальної зарплати наступного року до 6,5 тис. грн спонукатиме бізнес піти в тінь.

Про це заявила нардепка від фракції "Голос" Юлія Клименко, повідомляє "Еспресо.TV".

"У всіх людей, а особливо у ФОПів ІІ і ІІІ групи збільшаться податки через підвищення мінімалки. Економіка піде вниз, якщо ви збільшуєте мінімальну заробітну плату. Бо це більше навантаження на роботодавців. І вони або будуть іти в тінь, або просто будуть переводити людей на пів ставки, на якісь інші форми оплати. Грошей більше в роботодавців теж не стає", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет-2021: витрати на Офіс президента суттєво зростуть

"Так це (підвищення мінімалки, - Gazeta.ua) фактично збільшить податки на одного громадянина на 350 грн. Тобто і це неправильно. Навпаки повинні бути стимули, а не фіскалізація", - уточнила нардепка.

Під час економічної кризи держава повинна відігравати стимулюючу роль - брати на себе те, що не може бізнес, запевнила вона.

"На жаль, держава цього не робить. Вона просто забирає з усіх можливих джерел у людей гроші. Чи це через ФОП, чи це через фонд заробітної плати у роботодавця. Якщо у вас зарплата 5 тис. грн десь в регіонах, то 6,5 тис. грн платити не будуть. Це неможливо просто. Тобто це або тінь, або якісь пів ставки, на які будуть примушувати людей іти. Або у відпустки за свій рахунок".

Уряд затвердив проєкт закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік". Профінансувати планують освіту, медицину, протидію пандемії та Covid-вакцинацію, оборону й безпеку.

Зараз ви читаєте новину «У Раді вказали на "дірку" від підвищення мінімалки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути