середа, 07 червня 2017 11:54

У Раді розповіли, як судді катаються в Росію і збираються "косити бабло"

У Раді розповіли, як судді катаються в Росію і збираються "косити бабло"
Голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв каже, що Верховний суд буде новим тільки за назвою. Фото: трансляція телеканалу "Рада"

Судову реформу в країні імітують, а ідею антикорупційного суду хочуть завалити.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат, голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв.

"Коли минулого року в цьому залі на пропозицію президента переписували Конституцію, всім казали: зате буде новий Верховний суд і антикорупційний.

Яким буде Верховний суд, усі можуть побачити, включивши трансляцію, як Вища кваліфікаційна комісія суддів реагує на знайдені громадськими активістами страшні факти у біографії нинішніх кандидатів до Верховного суду. Плює. Отак реагує", - сказав нардеп.

Парламентарій зачитав кілька прикладів.

"Олексій Бринцев, суддя Господарського суду Харківської області. Його батько працює суддею Конституційного суду, давав диктаторські повноваження Януковичу. Багато майна в декларації, чотири квартири в Харкові. У 2014-2016 роках понад 20 разів перетинав кордон з Російською Федерацією. "Прекрасна людина", - вирішує комісія, хай працює суддею Верховного суду.

Олександр Золотніков, суддя Одеського апеляційного адміністративного суду. Неодноразово забороняв мирні зібрання. Зокрема під час Євромайдану. Не дозволяв одеситам збиратися на підтримку демократії.

Цих людей набиратимуть у Верховний суд, який буде новим тільки за назвою", - заявив Соболєв.

"Це дуже погані ігри. Обманювати людей, парламент. Я вже не кажу про антикорупційний суд. Сьогодні депутат від "Блоку Петра Порошенка" подає пропозицію скасувати ідею - назвати більшість корумпованих суддів антикорупційними і нехай косять бабло далі", - сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС починає масштабну боротьбу з корупцією в Україні

У Верховній Раді зареєстрували проект закону про відмову від створення Вищого антикорупційного суду. Автор законопроекту нардеп від БПП.

Зараз ви читаєте новину «У Раді розповіли, як судді катаються в Росію і збираються "косити бабло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути