середа, 20 квітня 2011 09:46

У Раді розповіли про справжню боротьбу з корупцією

У Раді розповіли про справжню боротьбу з корупцією

Комітет по боротьбі з оргзлочинністю і корупцією запропонував голові Верховної ради внести зміни до антикорупційного закон президента Віктора Януковича.

Про це пише газета Комерсант-Україна в статті "Рада вперлася в бар'єр".

Народні депутати вважають, що декларований мінімум витрат чиновників має бути знижений з 50 тис. грн до рівня середньомісячної зарплати чиновника.

За словами депутата від КПУ Валерія Бевза, зниження планки дозволить більш ефективно боротися з корупцією.

"Коли Адам Мартинюк пропонував записати 50 тис. грн, він по пам'яті провів аналогію з нормами закону, що стосується відмивання "брудних" грошей, однак там мова йде про 150 тис. грн. Тому ми пропонуємо залишити вже запропоновану комітетом норму про обов'язкове декларування видатків, перевищують середньомісячну зарплату. Скажу більше: я вважаю, що ті, хто хоче реально боротися з корупцією, це підтримають, а хто не хоче - виступлять проти", - додав комуніст

У партії влади немає єдиної думки з даного питання. Так член комітету по боротьбі з оргзлочинністю та корупції Володимир Ярощук нагадав, що документ прийнятий в цілому і в нього не можна внести зміни.

Зі свого боку голова "антикорупційного" комітету Валерій Бевз зауважив, що відповідно до Регламенту комітет має доопрацювати неточності в документі та надати свої пропозиції спікеру.

"Спікер Ради виносить їх у зал, і там приймається рішення - причому без обговорення, а тільки шляхом голосування", - пояснив Валерій Бевз.

У свою чергу, колега Ярощука по фракції Іван Вернидубов підтримав норму про зниження суми витрат, обов'язкової для декларування.

Тим часом, за даними видання, членів парламентського комітету у вівторок наполегливо переконували підвищити деларірумий мінімум з 50 до 150 тисяч гривень.

"Мова йшла вже не про 50 тис. грн, а про 150 тис. грн і великих сумах, причому з цього приводу телефонували представники всіх фракцій", - заявив на умовах анонімності один із представників комітету.

Зараз ви читаєте новину «У Раді розповіли про справжню боротьбу з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути