пʼятниця, 17 листопада 2017 11:03

У Раді поскаржилися Гройсману на губернатора Москаля

У Раді поскаржилися Гройсману на губернатора Москаля
Геннадій Москаль. Фото: zakarpattya.net.ua

Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана попросили розібратися з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем, який дозволяє на державних установах області вивішувати прапор сусідньої держави.

Відповідне звернення зробив народний депутат Ігор Лапін на годині запитань до уряду у Верховній Раді.

"Хочу звернути увагу на Закарпатську область. У нас там є пан Геннадій Москаль, який дозволяє собі видавати укази щодо закарпатців, які проживають там, спокійно дивиться на те, як у нас висять прапори інших держав на держустановах України... Ми дограємось до "Закарпатської народної республіки", - наголосив Лапін.

Гройсман пообіцяв перевірку зазначеної інформації і заявив, що готовий звернутися до президента, якщо буде необхідність звільнення губернатора.

"Ми - демократична унітарна країна. І ніхто не має собі дозволяти виходити за рамки законодавства. Як би не називалася посада тієї чи іншої людини. Я ваше звернення адресую віце-прем'єр-міністру з питань регіональної політики (Геннадію Зубку. - Gazeta.ua), щоб він з'ясував інформацію щодо цього. Якщо буде потрібно звернутися до президента для врегулювання цього питання, я звернуся", - відповів Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль зробив подарунок власникам "євроблях"

12 жовтня у Берегові, де угорці становлять більшість мешканців за національністю, представники націоналістичних організацій зняли з будівлі міськради державний прапор Угорщини, який за рішенням місцевої влади кілька років висить біля прапорів України, ЄС та самого міста. Також невідомі намагалися спалити угорський стяг, однак поліція завадила цьому.

У зв'язку з цим Міністерство закордонних справ Угорщино викликало українського посла.

Зараз ви читаєте новину «У Раді поскаржилися Гройсману на губернатора Москаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути