неділя, 08 вересня 2019 11:33

У Путіна Україні пропонують укласти угоду

У Путіна Україні пропонують укласти угоду
Омбудсменка Росії Тетяна Москалькова запропонувала укласти угоду між Москвою та Києвом для обміну засудженими. Фото - zaxid.net

Омбудсменка Росії Тетяна Москалькова запропонувала укласти угоду між Москвою та Києвом стосовно правового становища громадян.

Така угода дозволить на рівних засадах припинити кримінальне переслідування щодо громадян обох країн. Про це йдеться на офіційному сайті уповноваженої з прав людини в РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія утримує ще 110 українців - Денісова

"Є доцільним у перспективі вийти на укладення міждержавної угоди щодо врегулювання правового становища осіб, котрі мають громадянство Росії і України і прагнуть повернутися додому. Така угоди могла б правовими засобами вирішити питання про припинення щодо них кримінального переслідування на паритетних засадах", - зазначила російська омбудсменка.

Крім того, на думку Москалькової, учорашній масштабний обмін політв'язнями "повинен стати частиною системної програми дій щодо деескалації конфлікту, нормалізації відносин між Росією і Україною, а також стабілізацією ситуації на сході України".

7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35. Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль". Серед українців, які повернулися додому – 11 політв'язнів і 24 українських моряків, яких росіяни захопили в полон у Керченській протоці. Літак з росіянами був направлений до московського аеропорту "Внуково". Серед осіб, яких в рамках обміну направили до Москви, були колишній зенітник ДНР Володимир Цемах та звинувачений у держзраді керівник "РИА Новости Україна" Кирило Вишинський.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна Україні пропонують укласти угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути