четвер, 20 грудня 2012 09:51

У ПР побачили, як в США та Євросоюзі почали захищати Україну

У ПР побачили, як в США та Євросоюзі почали захищати Україну
Інна Богословська. Фото: westua.net

Безвізовий режим з Євросоюзом має бути підписано вже у лютому-березні наступного року.

Про це в ефірі 5 каналу сказала народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська.

Відповідаючи на запитання, коли все ж таки відбудеться саміт Україна-ЄС і підписання Угоди про асоціацію, вона наголосила:

"Навіть коли йшла мова про розробку тексту, всі й європейські, і українські фахівці казали, що для підписання Угоди вже треба мінімум два роки, а як правило, це забирає три роки. Тому, навіть якщо б не було проблем, які зараз Європа нам висуває, цей процес займає щонайменше два роки, бо там ще треба ратифікацію і т.д".

Богословська додала: "Які ми зараз ставимо завдання? У нас з'явилася дуже цікава для України ситуація, коли вперше за останні чотири роки за Україну почали говорити дуже впливові особи США і ЄС. Пані Клінтон зробила заяву, що розширення Росії в рамках Митного союзу США сприймають як неоімперіалізм і вони будуть будь-яким чином спотворювати можливість це робити. Також ми отримали заяву Євросоюзу, що в Брюселі буде саміт ЄС-Росія, і Європа буде ставити пряме запитання Росії щодо її планів по залучення України до Митного союзу".

Крім того, на думку парламентаря, позитивним сигналом для України є й те, що в останній резолюції Європарламенту вже немає прямої прив'язки щодо політв'язнів в Україні.

"Головне завдання до лютого, яке ми повинні вирішувати — це безвізовий режим. І ми маємо велику надію, що в лютому чи в березні безвізовий режим буде підписано. Ми також маємо надію, що на саміті ми знайдемо формулу поєднання егоїстичних українських інтересів щодо стратегічного руху до Європи і в той же час економічної співпраці з Митним союзом", - підкреслила Богословська.

 

Зараз ви читаєте новину «У ПР побачили, як в США та Євросоюзі почали захищати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути