вівторок, 24 квітня 2018 11:29

У Порошенка пояснили ініціативу відбирати громадянство у кримчан

У Порошенка пояснили ініціативу відбирати громадянство у кримчан
Ірина Луценко пояснила, що у документі не прописана кримінальна відповідальність для учасників російських виборів. Фото: censor.net.ua

Законопроект Петра Порошенка передбачатиме припинення громадянства для людей, які добровільно брали участь у референдумі чи виборах президента РФ.

Про це журналістам сказала представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

"Для тих, хто організовував примусове набуття громадянства іншої країни, примусову участь у референдумах, виборах, примусово служити у збройних силах іншої держави. Відповідальність для українських громадян, які робили це добровільно, а не з примусу, буде наступати з моменту, коли закон набуде чинності", - пояснила Луценко.

За її словами, законопроект має на меті унеможливити надання громадянства ймовірним диверсантам із Росії, ісламістським радикальним організаціям, які використовують український паспорт для вільного пересування та дестабілізації ситуації у Європі, а також мігрантам.

"Не говориться про кримінальну відповідальність. Лише про позбавлення громадянства", - наголосила Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реакція Меджлісу на законопроект Порошенка

Минулого тижня президент Петро Порошенко вніс у парламент законопроект, яким пропонує дозволити припиняти громадянство України жителів анексованого Росією Криму, які беруть участь у російських виборах. Зміни стосуються усіх громадян України, які мають паспорт іноземної держави.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка пояснили ініціативу відбирати громадянство у кримчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути