середа, 14 вересня 2016 15:26

У Порошенка знайшли причину подати до суду проти РФ

У Порошенка знайшли причину подати до суду проти РФ
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко доручив почати арбітражне провадження проти Росії за порушення нею Конвенції ООН з морського права.

Про це йдеться на сайті глави держави.

"Доручаю міністру закордонних справ України підписати і вже сьогодні направити до Російської Федерації повідомлення про арбітраж відповідно до Конвенції ООН з морського права", - наголосив Порошенко.

Цей позов пов'язаний із грубим порушенням Росією міжнародного права, агресією на Донбасі та анексією Криму, порушенням права України на природні ресурси у акваторіях Чорного та Азовського морів. Окрім того, Росія краде нафту, газ, видобуваючи їх на морському шельфі України.

Президент упевнений, що цей процес допоможе повернути контроль над морськими просторами України і відшкодувати збитки держави від російської агресії.

"Правда і тверда аргументація на боці України. Я думаю, що це перший, але надзвичайно важливий крок. Ми готові боротися за захист законних прав і інтересів України", - сказав Порошенко.

Глава держави зазначив, що за його дорученням розробляють документи для подання позовів до міжнародних судових інстанцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пєсков прокоментував масштабний позов України проти РФ

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін анонсував перший масштабний позов проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка знайшли причину подати до суду проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути