вівторок, 09 грудня 2014 12:07

У Порошенка заговорили про оновлення Конституції

У Порошенка заговорили про оновлення Конституції

Верховна Рада повинна почати процес внесення змін до Конституції до кінця поточного року.

Про це заявляє координатор парламентської коаліції і лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

"Ми також вважаємо, що український парламент повинен зробити свій рішучий крок, а саме - розпочати процес змін Конституції України. Саме нова Конституція може стати завершенням революції. Новий суспільний договір повинен скласти новий суспільний порядок, де не буде місця сепаратизму, олігархії, корупції та протистоянню гілок влади", - заявив Луценко на ранковому пленарному засіданні у вівторок, інформує прес-служба політсили.

За його словами, це необхідно тому, що робота парламенту нового скликання починається в умовах "небаченої внутрішньої і зовнішньої кризи, внутрішніх викликів корупції, олігархії, а також неоголошеної агресії Російської Федерації".

Нагадаємо, що 26 червня президент Порошенко зареєстрував проект змін до Конституції.

Зокрема, глава держави пропонує статус регіонів для Криму, Києва, Севастополя та областей України, а також нову територіальну одиницю - громаду. Порошенко також пропонує призначати представників президента в регіонах і районах.

Крім того пропонується дозволити місцевим органам влади визначати статус спеціальної мовам нацменшин, а українську, згідно із законопроектом, залишити єдиною державною мовою.

Глава держави також пропонує закріпити за президентом право звільняти генпрокурора, глав СБУ і Держбюро розслідувань без згоди Верховної Ради, а також визначити, що прем'єр-міністр призначається парламентом за поданням президента.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка заговорили про оновлення Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути