неділя, 13 жовтня 2013 17:40

У Полтаві відбувся марш за визнання УПА

У Полтаві відбувся марш за визнання УПА
Фото: svoboda.org.ua

13 жовтня 2013 року у Полтаві відбувся марш УПА під гаслом "За соціяльне та національне визволення". "Свободівці" організували ходувшанування воїнів в переддень святкування 71-ї річниці створення УПА.

Збір учасників маршу відбувся біля входу в "Злато місто".Колона рухалася по вулиці Жовтневій до пам'ятника загиблим козакам.

Близько 16-ї години в центі Полтави збирається близько 100 активістів партії  ВО "Свобода".

О 16:10 до людей підходять нардепи "свободівці" Юрій Бублик та Олег Сиротюк. Людей ставлять в колону по 4, розгортають плакати де написано: "Вимагаємо визнати ОУН-УПА та присвоїти Бандері звання героя!"

Також під час ходи виголошували такі гасла: "Слава Україні, героям слава" та "пам`ятай чужинець, тут господар українець". Зупиняються біля театру Гоголя і читають присягую воїнів УПА.

Доходять до пам`ятника загиблим козакам стають навколо нього півколом. З прапором "Свободи" перед присутніми стає Юрій Бублик і звертаєтьсядо людей

"Сьогодні ми зібралися такою кількість людей, але завтра в Києві буде набагато більше. Запрошуємо всіх патріотів приєднатися"

Людям коротко розповідають історію створення ОУН-УПА. Народні депутати беруть в жовто-сині ромашки і кладуть їх до пам`ятника загиблим козакам та хрестяться.

В кінці акції активісти співають гімн України.

В коментарі Gazeta ua Юрій Бублик також зазначив:

"Провокацій ніяких не чекали, бо нікому їх створювати. Комуністів у Полтаві як таких немає. Якщо і є, то їхні посади проплачені ПР і вони в партіїї за гроші. Завтра в Києві на ході очікуємо близько 15 тисяч людей. В минулому році було близько 30-ти тисяч. Тоді наших активістів міліціонери могли просто так затримати, але в цьому році будуть присутні нардепи і ми не дамо цього зробити" - зазначив Бублик.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві відбувся марш за визнання УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

485

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути