Ексклюзиви
четвер, 12 липня 2012 21:09

У Податковій запевняють, що мораторій на перевірку ЗМІ не порушували

У Податковій запевняють, що мораторій на перевірку ЗМІ не порушували
Фото: bukinfo.com.ua

Державна податкова служба України не порушила мораторій на перевірку засобів масової інформації в передвиборний період, оскільки перевірка на телеканалі ТВі була проведена в квітні, а мораторій оголошено 25 червня. Про це сказав сьогодні на брифінгу керівник прес-служби ДПС в Києві Микола Ковтуненко.

Як передає ЛІГАБізнесІнформ, Ковтуненко розповів, що у провадженні слідчого управління ДПС у Києві знаходиться кримінальна справа відносно гендиректора ТВі Миколи Княжицького за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу (умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

"За результатами проведення позапланової документальної перевірки ТВі складено акт, яким встановлено порушення податкового законодавства, що призвело до заниження належного до сплати податку на додану вартість на загальну суму понад 3 мільйона гривень", - сказав Ковтуненко.

Він підкреслив, що перевірка була проведена ще в квітні, і цей акт став підставою для порушення кримінальної справи стосовно Княжицького. За його словами, 9 липня було отримано ухвалу Шевченківського суду Києва з дозволом на проведення виїмки оригіналів документів у посадових осіб ТВі в порядку статті 178 КПК України. Він підкреслив, що 11 липня було дано доручення головному відділу податкової міліції у Солом'янському районі на проведення виїмок. 12 липня постанову про проведення виїмки було оголошено службовим особам ТВі.

Ковтуненко зазначив, що на місце проведення виїмки виїхало керівництво податкової міліції Києва.

"Претензій до законності проведення виїмки службовими особами ТВі не виражалося. Всі дії слідчих податкової міліції були в рамках чинного законодавства. Що стосується мораторію на перевірку ЗМІ, оголошеного 25 червня 2012 головою ДПС Олександром Клименком, повідомляємо, що в план-графік перевірок на третій квартал не включено жодне ЗМІ, тобто, мораторій не порушено, він діє", - сказав Ковтуненко.

Він ще раз підкреслив, що слідчі дії проводяться в рамках кримінальної справи, порушеної за результатами перевірки ТВі в квітні 2012 року, тобто, до оголошення мораторію.

Нагадаємо, сьогодні в офіс опозиційного телеканалу ТВі прийшли офіцери податкової міліції з рішенням суду про виїмку документів.

Зараз ви читаєте новину «У Податковій запевняють, що мораторій на перевірку ЗМІ не порушували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути