понеділок, 11 березня 2013 19:23

У перевиборах до ВР зацікавлений тільки Янукович - політолог

У перевиборах до ВР зацікавлений тільки Янукович - політолог
Олександр Палій Фото: radiosvoboda.org

У перевиборах до Верховної Ради зацікавлений тільки президент Віктор Янукович. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

Говорячи про перспективи довгострокового блокування парламенту та, як результат, позачергових виборів до Верховної Ради, експерт наголосив, що заявами про подібний розвиток подій як влада, так і опозиція, лише лякають один одного.

"Влада не зацікавлена у дострокових виборах. Єдиний зацікавлений, можливо, це - Віктор Янукович, який сподівається на перевиборах по мажоритарній частині набрати 300 голосів і без всяких референдумів придумати нову Конституцію, за якою президент обирався би парламентом. Для Януковича, теоретично, це хоч якийсь шанс", - зауважив він.

Однак, на переконання Палія, ані в Партії регіонів, ані в опозиції навряд чи знайдеться багато прихильників проведення перевиборів.

"Влада на останніх виборах явно недобрала того, на що розраховувала. Вона була трішки шокована, особливо пропорційною частиною виборів. Однак питання в тому, що влада наразі не має закону про вибори за мажоритарною системою і його ще треба приймати. Але не всі провладні депутати готові йти на це. Занадто мало зацікавлених у такому розвитку подій. Зацікавлений у цьому лише Янукович і його оточення", - підкреслив він.

Натомість опозиції, на думку Палія, зараз варто не добиватися перевиборів, а прописати свої законопроекти, які будуть спрямовані на розвиток країни.

"Опозиції зараз найкраще написати нормальний план законопроектів для країни і висувати його як передумову розблокування парламенту. Це має бути 10-15 законопроектів — не політичних, а нормальних ідей", - пояснив політолог.

Крім того, за словами Палія, великим "плюсом" для опозиції на цей момент є й те, що вона продемонструвала своє бажання "йти до людей".

"Яценюк на минулому тижні сказав дуже хорошу фразу, що вони "зрозуміли, що виборів не буде і йдуть в народ". Це дуже правильно. Бо якщо опозиція буде послідовною і робитиме так, як це було під час акції "Україна без Кучми", з енергією та драйвом, то влада від цього почуватиметься ще менш впевнено, - пояснив експерт. - Якщо опозиція цю ідею озвучила, то значить, що вона врешті зрозуміла суть речей. А розуміння - це вже половина справи".

Зараз ви читаєте новину «У перевиборах до ВР зацікавлений тільки Янукович - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути