вівторок, 14 червня 2022 12:51

Спецтема: Війна Росії проти України

У Пентагоні оцінили досягнення ЗСУ в боротьбі з Росією

У Пентагоні оцінили досягнення ЗСУ в боротьбі з Росією
Є дві головні причини, завдяки яким ЗСУ виявилися дуже ефективними у боротьбі з Росією. Фото: eastnews.ua

У міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки високо оцінили ефективність Збройних сил України у боротьбі проти російської армії.

Українські воїни виявилися значно кращими, ніж будь-хто очікував. Народ же продемонстрував небувалу "впертість і волю до опору", заявив керівник Пентагону Ллойд Остін під час пресконференції у Бангкоку.

"Є дві головні причини, завдяки яким ЗСУ виявилися дуже ефективними в боротьбі з Росією. Перша та ключова - завзятість та воля до опору, які продемонстрував український народ. Світ був натхненний завзятістю українців до опору і до набагато більшої сили. Сили, яка виявилася дуже ефективною", - сказав міністр оборони США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Решта сприймається Росією, як слабкість - в ОП відповіли, чого очікують від "Рамштайну-3"

Він також відзначив високий рівень підготовки української армії до війни.

"Друга причина ефективності ЗСУ - це підготовка, яку ми, Велика Британія та Канада, надаємо їм з 2014 року. Плюс допомога в галузі безпеки, яку ми вклали в Україну на ранньому етапі", - додав Остін.

Він згадав про третю зустріч міністрів оборони понад 40 країн з усього світу, яка відбудеться днями. Вони обговорюватимуть подальшу допомогу Україні. На цій зустрічі виступить міністр оборони України Олексій Резніков.

"Ми почуємо безпосередньо українське керівництво на чолі з моїм добрим другом та колегою. Працюватимемо над активізацією спільних зусиль для задоволення пріоритетних вимог України щодо самозахисту. Якщо Росія відновить свій небезпечний наступ на Донбасі, США готові допомогти Україні досягти успіху", - резюмував керівник Пентагону.

"Рамштайн-3" відбудеться 15 червня у Брюсселі. Зустріч пройде на чолі з головою Пентагону.

У Пентагоні зауважили, що засідання розпочнеться о 15:00 (за центральноєвропейським часом) із вступного слова Остіна. О 18:45 відбудеться пресконференція з головою Пентагону та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Марком Міллі.

Перша зустріч в новому форматі відбулася 26 квітня за ініціативи США на авіабазі Рамштайн у Німеччині. Зібралися майже 40 країн, як із НАТО, так і з-поза Альянсу. Вони взяли на себе конкретні зобов'язання щодо військової допомоги Україні.

Наступна зустріч відбулася 23 травня. Там ще раз засвідчили готовність допомагати українській армії.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні оцінили досягнення ЗСУ в боротьбі з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути