вівторок, 25 жовтня 2011 12:25

У Партії регіонів запевняють, що кредити МВФ несуть Україні стабільність

У Партії регіонів запевняють, що кредити МВФ несуть Україні стабільність

Член парламентської фракції Партії регіонів Петро Мельник висловив переконання в тому, що кредити МВФ є ефективним інструментом для стабілізації макроекономічної ситуації в нашій країні.

Як повідомила прес-служба "регіоналів", про це Мельник сказав, коментуючи прибуття в Україну місії МВФ та перспективи подальшої співпраці з Міжнародним валютним фондом.

"Кредити Міжнародного валютного фонду – це, в першу чергу, інвестиції для України, що важливо. Вони не є чимось таким, без чого ми абсолютно не можемо обійтись, але це - хороший інструмент для стабілізації макроекономічної ситуації", – зазначив депутат.

Він також наголосив на тому, що наступного року лише на обслуговування вже наявного боргу України потрібно 30 млрд. грн. Крім того, як зауважив парламентарій, необхідно утримувати економічні макропоказники, скорочувати дефіцит бюджету, який наступного року планується в межах 2,5%.

"Ми не лише повинні утримати ситуацію, ми повинні врахувати й другу хвилю світової фінансової кризи, якій необхідно протидіяти. Ми також плануємо збільшення внутрішнього валового продукту", - зауважив Мельник.

Щодо вимог МВФ підвищити ціну на газ та збільшити комунальні тарифи для населення, політик підкреслив, що населення не повинно бути заручником ситуації.

"Я думаю, що уряд зробить все для того, аби такого кроку не було. Зокрема, паралельним курсом мають іти переговори з Росією щодо зменшення ціни на газ для України. Ми повинні зробити все для того, щоб ціну зробити оптимальною, бо вона на сьогоднішній день просто неадекватна", – сказав Мельник.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів запевняють, що кредити МВФ несуть Україні стабільність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути