середа, 09 жовтня 2013 00:06

У Партії регіонів хочуть, аби Янукович "благословляв" призначення і звільнення суддів

У Партії регіонів хочуть, аби Янукович "благословляв" призначення і звільнення суддів
Володимир Олійник. Фото: lenta.mobus.com

Верховна Рада повинна бути усунена від призначення та звільнення суддів. Натомість президент України повинен отримати церемоніальну роль у формуванні судової гілки влади.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

Політик, зокрема, зазначив, що судова система у нашій державі давно потребувала змін.

"Добре, що і влада, і опозиція визнають це. Ми, як і європейці, визнаємо, що Верховна Рада повинна бути усунена від призначення та звільнення суддів. Ніде в світі такого немає, щоби законодавча гілка влади формувала судову", - підкреслив Олійник.

На його думку, парламент повинен прописати закони, контролювати ситуацію в плані виконання цих законів, водночас втручатися в кадрову суддівську політику не повинен.

"На превеликий жаль, деякі наші колеги пропонують, щоби депутати мали право на імпічмент судді. Ми з цим не погоджуємося. І європейці кажуть: "Не робіть цього!" - наголосив "регіонал".

Він уточнив, що наразі пропонується переформатувати Вищу раду юстиції, на яку покладається повноваження призначення суддів та їх звільнення.

"Але ми пропонуємо і церемоніальну роль у цьому президента, який не має права накласти вето, не погодитися з пропозицією Вищої ради юстиції, але в той же час повинен від імені держави підписати цей указ", – додав Олійник.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів хочуть, аби Янукович "благословляв" призначення і звільнення суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути