понеділок, 03 жовтня 2011 17:45

У ПАРЄ поговорять про репресії в Україні вже на зимовій сесії

У ПАРЄ поговорять про репресії в Україні вже на зимовій сесії

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) на зимовій сесії обговорить питання про ситуацію в Україні та питання, пов'язані з політичними переслідуваннями опозиції в Україні.

"Ще вчора бюро ПАРЄ поставило це питання на порядок денний, сьогодні (3 жовтня) відбулося голосування. 82 члена бюро проголосували за, 69 - проти того, щоб розглядати це питання терміново сьогодні", - сказав у понеділок член постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ, народний депутат України (фракція "БЮТ-Батьківщина") Сергій Соболєв.

Він пояснив, що для того, щоб будь-яке питання було розглянуто на сесії ПАРЄ за терміновою процедурою, за його розгляд повинні проголосувати 2/3 членів бюро. "Тому це питання вирішено розглянути на наступній сесії після того, як доповідачі (по Україні) будуть описувати ситуацію в Україні, виходячи з останніх подій", - сказав Соболєв.

Він підкреслив, що мова йде про те, щоб розглянути це питання на зимовій сесії ПАРЄ, яка відбудеться в січні 2012 року.

Соболєв також повідомив, що під час осінньої сесії ПАРЄ, в рамках засідання моніторингового комітету буде розглядатися українське питання.

Він підкреслив, що на січневій сесії ПАРЄ буде запропонована до розгляду тема "Верховенство права і політичні репресії в Україні".

Зараз ви читаєте новину «У ПАРЄ поговорять про репресії в Україні вже на зимовій сесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути