четвер, 22 вересня 2011 10:09

У НУ-НС покрутили біля скроні, почувши про мрії Єжеля

У НУ-НС покрутили біля скроні, почувши про мрії Єжеля

За ті процеси, які зараз відбуваються в українській армії, зокрема, падіння її боєздатності, відповідає персонально Верховний Головнокомандувач ЗСУ Віктор Янукович та прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив голова Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко.

"Чому Азаров? Адже у Конституції зазначено, що саме Кабінет міністрів забезпечує оборону України матеріальними і фінансовими ресурсами", - пояснив Гриценко.

За його словами, зубожіння армії відбувається на фоні того, що посилюються сили внутрішньої безпеки, внутрішні війська, СБУ, податкова міліція і т.д.

"Це ознака не правової держави, яка дбає про інтереси громадян, захищаючи їх від агресії ззовні і спираючись на армію. Це свідчить про побудову поліцейської держави, яка спирається на сили внутрішньої безпеки, які захищають насправді владу від народу", - зауважив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович з тарганами у голові залишає Україну без гострих багнетів

Крім того, парламентарій розповів, що членів його Комітету збурює те, що міністр оборони Єжель замість того, щоб розробити програмні засади розвитку армії і затвердити їх на рівні президента, публічно розповідає про "популістські міражі".

"Він розповідає, що тепер в армії не буде опори на автомати, техніку, а кожний солдат буде керувати десятьма роботами. Це свідчить про те, що нинішній міністр відірваний від армії та землі і зі своїми мріями вже полетів у космос", - підкреслив Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС покрутили біля скроні, почувши про мрії Єжеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути