пʼятниця, 08 серпня 2014 15:10

У Новинського арештували 4,5 мільярда гривень

У Новинського арештували 4,5 мільярда гривень

У справі про ліквідацію банку "Форум" з'явилося нове судове рішення. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, який намагається стягнути зі структур Вадима Новинського компенсацію претензій вкладників фінустанови, домігся арешту активів бізнесмена на суму 4,5 мільярда гривень.

Відповідне рішення виніс 23 липня Печерський районний суд Києва.

У документі ім'я відповідача зашифровано (ОСОБА_1), але той факт, що ним дійсно є власник "Смарт-Холдингу" підтвердив учасник ініціативної групи вкладників "Форуму".

"Засідання було відкритим. Суд дійсно заарештував активи Новинського на 4,5 мільярда гривень", - повідомив співрозмовник.

Крім того, позов був поданий на власників істотної частки участі банку, а такими є лише Новинський і його компанія. До того ж дата видачі паспорта відповідача, яка залишилася зашифрованою - грудень 2012 року. Незадовго до цього, екс-президент Віктор Янукович підписав указ про присвоєння Новинському українського громадянства.

Вкладники банку сумніваються, що у фонду гарантування вкладів справді вийде стягнути ці кошти з бізнесмена, але раді, що в справі йде хоч якесь просування.

В "Смарт-Холдингу" коментувати судове рішення відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «У Новинського арештували 4,5 мільярда гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути