Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2012 21:22

У Новій Каховці через тиск громадськості ТВК перераховує голоси
10

Фото: Фото: Олександр Гунько

Близько 200 прихильників кандидата у народні депутати Івана Вінника зібралися сьогодні у приміщенні Новокаховського виконкому на Херсонщині, де розташована територіальна комісія по виборчому укругу №184. Вони чекають перерахунку голосів.

"Рішення про перерахунок голосів на трьох виборчих дільницях Бериславського району комісія прийняла учора, - розповів кореспоненту Gazeta.ua начальник штабу кандидата Олег Зайченко. - У нас підозри, що на них відбулися найбільші фальсифікації. Під час виборів на цих дільницях пропадало світло, туди не пускали представників кандидатів. У нашого суперника, кандидата від Партії регіонів Миколи Дмитрука виявилося на 98 голосів більше по округу. Хоча за нашим екзит-полом Вінник мав перевагу у 5 тисяч голосів. Їх у нас украли. А по оругу на дому проголосувало 5200 осіб. Це щось забагато. Мали розпочати перерахунок сьогодні о 12.00. Тягнули до другої години, залякували членів дільничих комісій, які прибули до Нової Каховки. Вони поїхали додому. Чинився тиск і на членів ТВК. Потім голова комісії Микола Григорець несподівано відпустив усіх на півтори години на обід, а сам заявив, що його викликають у Херсон до окружного адміністративного суду. Нібито наш суперник подав позов про відміну рішення комісії про перерахунок голосів".

За словами Зайченка, Григорець кілька разів намагався утекти, але його блокували члени команди Вінника. Їм допомагають активісти Об'єднаної опозиції та партії "УДАР", члени громадських організацій міста.

"Близько 16.00 почали збиратися члени ТВК, але кворуму не було, - продовжує Зайченко. - Ми вимагали від голови і заступника, щоб обдзвонили відсутніх членів. Їхні мобільні телефони виявилися відключеними. О 17.20 зібралося 10 членів ТВК із 18. Микола Григорець довго не хотів відкривати засідання комісії. Пенсіонерці Любові Шевцовій стало зле, їй дали "Валідол", викликали "швидку". Привезли членів дільничних виборчих комісій. Прибув наряд міліції на чолі з заступником начальника міського відділку Олександром Воропаєвим. Але міліціонери у протистояння не втручалися, поводилися коректно".

"Комісія чекає рішення адміністративного суду, який заборонить їй виконувати її власне рішення, - додає Вінник. - Але ми будемо стояти до кінця".

Під тиском громадськості міста територіальна виборча комісія о 18.30 почала перерахунок голосів. Прихильники кандидата Івана Вінника досі не розходяться, чекають результату.

До виборчого округу №184 входять місто Нова Каховка та Бериславський, Великолепетиський, Великоолександрівський, Високопільський, Горностаївський, Нововоронцовський райони Херсонської області.

Зараз ви читаєте новину «У Новій Каховці через тиск громадськості ТВК перераховує голоси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути