Ексклюзиви
середа, 15 червня 2022 06:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО визнали, що Україна повинна отримати більше важкого озброєння

У НАТО визнали, що Україна повинна отримати більше важкого озброєння
Союзників по НАТО міцно поєднують дві речі: це трансатлантична солідарність та необхідність військової підтримки України. Фото: pixabay.com

Третє засідання контактної групи з питань оборони України відбудеться 15 червня. На зустрічі у форматі "Рамштайн" обговорюватимуть питання надання важкої зброї Україні країнами НАТО.

Союзники по НАТО підтримують Україну вже багато років, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, передає "Укрінформ".

"Україна має отримати більше важкого озброєння. Союзники по НАТО і партнери надали таку зброю, і нарощують ці зусилля. Вони повністю від цього залежать, щоб бути здатними протистояти жорстокому російському вторгненню. Маємо також бути готовими до довгого продовження. Ми не можемо передбачати, як ця війна завершиться, але маємо бути готовими давати допомогу тривалий час", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війну в Україні неможливо зупинити без втручання НАТО" - генерал армії США

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив на пресконференції, що його країна разом із Німеччиною невдовзі передадуть Україні 12 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000.

"Стосовно озброєння - дуже важливо, щоб Росія програла цю війну. Оскільки ми не можемо мати прямої конфронтації з використанням літаків або військ НАТО проти РФ, ми маємо забезпечити, щоб Україна могла вести цю війну. Із Німеччиною ми тренуємо українців на системах Panzerhaubitze 2000, і ми маємо намір поставити якомога швидше 12 одиниць в Україну з Німеччини та Нідерландів", - сказав він.

Союзників по НАТО міцно поєднують дві речі: це трансатлантична солідарність та необхідність військової підтримки України, додав Рютте.

Щоб закінчити війну та вибити російських окупантів Україні потрібен паритет важкої зброї. Це тисяча гаубиць калібру 155 мм, 300 реактивних систем залпового вогню, 500 танків, 2 тис. одиниць бронетехніки та тисячу дронів.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО визнали, що Україна повинна отримати більше важкого озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути