Ексклюзиви
пʼятниця, 26 лютого 2010 11:22

У НАТО сподіваються на співпрацю з Україною за президента Януковича

У НАТО сподіваються на співпрацю з Україною за президента Януковича

У НАТО сподіваються на продовження ефективної співпраці з Україною за президента Віктора Януковича.

Про це в інтерв"ю українським журналістам сказав заступник помічника генерального секретаря НАТО Роберт Симмонс у п"ятницю.

"Ми відчуваємо бажання з українського боку продовжувати цю співпрацю", - повідомив Симмонс.

Він пояснив, що співпраця України і НАТО виходить за межі членства і Альянс дякує Україні за її внесок в операції із забезпечення миру.

"Я упевнений, що та робота, яку ми проводили з Міністерством оборони, і наша допомога в реформуванні є дуже важливою складовою цього процесу", - додав представник блоку.

За словами Симмонса, багато програм, які стосуються співпраці України і НАТО, було почато ще за президента Леоніда Кучму і прем"єра Януковича. "Багато напрямів співпраці було почато давно, і ми сподіваємося, що ці триватимуть і далі", - підкреслив він.

Зампомічника генсека НАТО також прогнозує, що Україна і далі виконуватиме Річну національну програму з підготовки до членства в Альянс.

"Повинен бути розроблений детальний план співпраці. І навіть, якщо членство України в НАТО не стоїть сьогодні на порядку денному, існування такого плану буде корисним", - додав Симмонс.

Він також повідомив, що приїхав в Україну з метою донесення до керівництва країни "бажання продовжити цю співпрацю".

"Я бачу, що керівництво України зацікавлене у співпраці. Зараз, звичайно ж, повинен відбутися перехідний період, формування уряду, і ми зі свого боку почекаємо завершення цього процесу", - додав представник Альянсу.

Симмонс також висловив упевненість у тому, що Україна колись все-таки стане членом НАТО.

"Я сюди приїхав заявити про готовність продовжити співпрацю. Я переконаний у тому, що одного дня Україна стане членом НАТО, як вже заявлялося під час Бухарестського саміту.

Цей процес буде дуже складним, тривалим, він пов"язаний з великою кількістю реформ. Проте для нас питання членства чи ні не є таким важливим, скільки питання співпраці", - заявив він.

Як відомо, 25 лютого президент Янукович під час своєї інаугураційної мови в парламенті заявив, що бачить Україну як європейську позаблокову державу.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «У НАТО сподіваються на співпрацю з Україною за президента Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути