четвер, 21 квітня 2016 14:23

У наступника Яресько знайшли вже три компанії

У наступника Яресько знайшли вже три компанії
Пресс-служба президента

Міністр фінансів Олександр Данилюк підтвердив, що формально досі є директором трьох компаній. Дві з них знаходяться на Кіпрі і одна на Кайманових островах. Про це він написав у фейсбук.

Данилюк вибачився, що не вказав компанії у своїх деклараціях. Каже, сам не знав, що досі ними керує.

"Я не займався бізнесом з моменту переїзду в Україну в 2010 році, а відтак не мав і не маю конфлікту інтересів під час перебування на держслужбі. Але, згідно з отриманою інформацією, я ще й досі залишився формально директором у трьох компаніях - дві компанії в Кіпрі та одна в Кайманових островах. Вони входили до групи компаній, якою я керував як один з директорів – тобто як найманій менеджер що діяв в інтересах інвесторів", - написав Данилюк.

За словами міністра, зараз юристи перевіряють, чи немає подібних помилок.

"Я дав інструкції щодо виведення мене з керівних посад – і мої колишні партнери разом з юристами завершують відповідні процедури. Я не задекларував ці компанії одразу, адже вірив, що мої партнери вивели мене з керівного складу цих структур ще в 2010 році. Наразі я продовжую вивчати ситуацію аби точно пересвідчитися, що більше не має жодних речей, що мають бути задекларовані мною публічно", - повідомив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий міністр фінансів відпустив заступника Яресько

Нагадаємо, Данилюка призначили міністром фінансів в новому уряді.

Перед цим у ЗМІ опублікували інформацію, що Данилюк залишався директором двох лондонських компаній Rurik Real Estate Investment і CEE Investment&Advisory LLP. Причому обидві структури зареєстровано за тією самою адресою.

Зараз ви читаєте новину «У наступника Яресько знайшли вже три компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути