четвер, 13 вересня 2012 15:23

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"У нас є контакти у Качанівській колонії, і ми знаємо, що там відбувається" - Власенко

"У нас є контакти у Качанівській колонії, і ми знаємо, що там відбувається" - Власенко
Сергій Власенко: якщо Абаплова дійсно писала мені лист під тиском Тимошенко, чого тоді не згадала про це в своєму першому інтерв'ю? Фото: novostiua.net

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко оточили людьми, які за нею постійно стежать, а потім усе передають адміністрації Качанівської колонії.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів захисник Тимошенко Сергій Власенко. Зокрема, він прокоментував публічну заяву колишньої сусідки Тимошенко Юлії Абаплової про те, що на неї в колонії ніхто не тисне, а Тимошенко і справді симулює хворобу. Нагадаємо, про це Абаплова заявила на брифінгу у Качанівській колонії, через кілька годин після того, як прес-конференцію з цього питання дав Власенко. Власенко ж вчора оприлюднив лист Абаплової, в якому вона розповідає, як на неї тиснуть, вимагаючи очорнити екс-прем'єра. Вже після цього Абаплова знову зробила публічну заяву, що лист писала під особистим тиском Тимошенко.

- Ніяк Абаплова не могла так швидко дізнатися, що я провів прес-конференцію. Вчора о третій дня цю інформацію тільки почали розповсюджувати ЗМІ, а уже о 18.30 Абаплова проводила прес-конференцію в Харкові. Як може звичайна ув'язнена, яку переховували від її родичів і адвокатів, грубо кажучи за три години вже думати про якусь прес-конференцію? Усе це виглядає такими постановськими методами тюремної служби. Вони навіть не вміють в шахи грати. Побігли одразу усе спростовувати, але при цьому зробили головну річ — визнали автентичність листа Абаплової. А для нас це було найбільш важливим. Бо я ж знаю, що цей лист справжній. Якби Абаплова сказала, що я цей лист не писала, то тоді б нам це треба було доводити. А вони це визнали, за що ми їм дуже вдячні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко змушувала сусідку по палаті куштувати їжу на наявність отрути?

А вам відомо, що за людина Юлія Абаплова? Бо тепер виникає питання, чому саме її посадили в одну камеру з Тимошенко.

- Вона в своєму листі написала, що з самого початку була змушена звітувати про все, що відбувається з Юлією Володимирівною, включаючи питання, що вона їсть, що вона пише, хто до неї приїде. Звичайно, що поряд з Юлією Володимирівною звичайних людей немає. Зрозуміло, що всі хто навколо неї, це люди, які в той, чи інший спосіб співпрацюють з адміністрацією колонії і звітують про свою роботу.

Так само, я впевнений, і навколо Юрія Луценка перебувають здебільшого люди, які співпрацюють з адміністрацією. На жаль, це така логіка тюремної системи. Я на собі переконався, що таке українська тюремна служба. Це абсолютно цинічні, безпринципні, хамовиті люди, які не мають ні розуму, ні інтелекту, але які здатні і готові виконувати будь-який наказ. Роблять це топорно і нахабно, але при цьому роблять вигляд, що вони найрозумніші, а всі навколо — ідіоти. Згадайте лише інтерв'ю керівника Качанівської колонії Первушкіна, який уже після того, як всі визнали факт побиття Юлії Володимирівни, як були опубліковані фотографії, а він все виходив на брифінги і говорив, що не бачив ніяких синців. Це стиль роботи пенітенціарної служби. При цьому вони тотально контролюють Юлію Тимошенко 24 години на добу. При цьому, жодних доказів проти неї у них немає, окрім слів Абаплової по подіях п'ятимісячної давнини.

Я не виключаю, що вони сфальшують відео, але це буде не нове відео, а п'ятимісячної давнини. Бо їм треба буде час, щоб це змонтувати і підготувати. У мене виникає питання: чому Абаплова одразу не сказала в інтерв'ю, що вона ці листи писала на вимогу Тимошенко.

Справді, виглядає дивно.

- Це навіть не дивно. Колись я прочитав в одній книжці, Артура Конан Дойла, в його оповіданнях про Шерлока Холмса. Він сказав: "Якщо ваша версія відповідає на усі запитання, це означає, що вона правдива". В цій ситуації є тільки одна версія, яка відповідає на всі питання — те, що Абаплова написала мені в листі є правдою, а все інше, що вона робить — робиться під тиском пенітенціарної служби. Це єдина версія, яка розставляє всі крапки над "і", яка чітко пояснює, чому саме через 3,5 години вже було проведено прес-конференцію, чому 5 місяців Абаплова мовчала. Бо її весь цей час пресували. Чому протягом тривалого часу до неї не допускали батька, її адвокатів, чому потім протягом 5 хвилин вона вже може вийти на прес-конференцію? А версія, що на неї тисла Тимошенко не витримує жодної критики. Як вона могла на неї тиснути, знаходячись 24 години на добу під відеоспостереженням? А з іншого боку, Абапловій у такому разі було достатньо написати заяву про переведення. Адміністрація ж виконує усі її заяви за 5 хвилин.

Як саме на Абаплову тиснуть, через сім'ю?

- Я відслідковую ситуацію, яка є в публічній площині, що пов'язана із Качанівською колонією і пенітенціарною службою і Юлією Абапловою. Була прес-конференція адвоката Абаплової, він розповів, як його не допускали, як батька її не допускали. Якщо я не помиляюсь, то він навіть розказав про те, що пенітенціарники призначили батькові Абаплової зустріч у місті. Лише вдумайтесь у це. А коли вони побачили, що він йде з адвокатом, то почали тікати з місця.

Це було місяць тому і після цього на батька чинився страшенний тиск, бо їм треба було використати Юлію Абаплову для дискредитації Тимошенко.

У нас є контакти у Качанівській колонії, і ми знаємо, що там відбувається всередині. Я можу сказати з посиланням на свої джерела у Качанівській колонії — Юлію Абаплову тримали в ізоляції протягом 5 місяців. Вона не була в "зоні", не жила з людьми. Її тримали окремо в обмеженому доступі. Увесь цей час її психологічно змушували дати згоду, щоб поливати брудом Юлію Володимирівну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Юлію Абаплову примусили дати неправдиве інтерв'ю про Тимошенко"

Сьогодні з'явилось відео із брифінгу з Качанівської колонії. Зокрема сусідка Тимошенко по палаті в лікарні "Укразалізниці" запевняє, що екс-прем'єр змушувала її куштувати їжу, бо боялась, що її отруять...

- Це брехня. Ви запитайте цю людину, як вона туди потрапила в цю лікарню, від чого вона там лікувалась і які процедури проходила. Це людина, підсаджена адміністрацією колонії, щоб слідкувати за Тимошенко і потім такі нісенітниці розказувати. Вони звісно скаже, що в неї діагноз, як і в Тимошенко, але нехай вона розкаже, які в неї були процедури і що саме вона там робила. Це додатковий наглядач зі складу пенітенціарної системи, який все записує і все нотує , а потім передає адміністрації колонії. Звичайно, що така людина буде нести повну нісенітницю, щоб отримати якусь поблажку щодо її перебування в Качанівській колонії. Ви ж розумієте, що таке людина в лапах пенітенціарної служби.

Ви говорили, що Юлія Володимирівна хоче дати інтерв'ю журналістам. Абапловій це дозволили, чи будете Ви вимагати такого дозволу для Тимошенко?

- Питання не тільки в тому, що Абапловій дозволили давати інтерв'ю. Коли журналісти почали питати, що як це ув'язненій дозволяють інтерв'ю, пенітенціарна служба виставила у себе на сайті прес-реліз, в якому зазначила, що згідно чинного законодавства, щоб провести інтерв'ю з будь-яким ув'язненим, необхідно дві умови: заявка ЗМІ на проведення такої зустрічі і письмова згода особи, яка перебуває в надрах пенітенціарної системи. Саме для того, щоб уникнути будь-яких спекуляцій з боку тюремників, Юлія Володимирівна написала офіційного листа на ім'я пана Первушкіна, про те, що заздалегідь надає письмову згоду на інтерв'ю. Залишається лише отримати письмові заявки від ЗМІ. Але, зважаючи на те, що вони протягом року переховують Тимошенко від будь-якого спілкування зі ЗМІ, я переконаний, що вони ніякої згоди не нададуть. Вони напишуть брехливу відповідь, що нібито німецькі лікарі обмежили Тимошенко в контактах. А це брехня — немає таких висновків німецьких лікарів.

Зараз ви читаєте новину «"У нас є контакти у Качанівській колонії, і ми знаємо, що там відбувається" - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути