вівторок, 30 липня 2019 07:45

У нас були всі шанси: Порошенко прокоментував результати виборів

У нас були всі шанси: Порошенко прокоментував результати виборів
Колишній президент України та лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко розповів, чому його політсила посіла 4 місце на позачергових парламентських виборах. Фото - РБК

Колишній президент України та лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко вважає, що його політична сила могла претендувати на більше, ніж 8,1% на останніх парламентских виборах.

Переконаний, голоси були розпорошені непрохідними партіями, зокрема "Самопоміч", "Українська стратегія Гройсмана", ВО "Свобода" та інші.

"У нас був десяток політичних сил, які набирали від 1 до 3%. Вони розуміли, що у них немає жодного шансу. Але керуючись чи то власними амбіціями, чи то будь-якими іншими мотиваціями, пішли, і 15-20% голосів були розпорошені", – сказав Порошенко, передає "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко - не президент, а житло військовим продовжує будувати

Політсила Порошенка готова була формувати з ними єдиний список і відправляла відповідні запрошення.

"У нас були всі шанси зайняти друге місце. У програмних положеннях різких відмінностей не було. Де-факто це означає, що просто в угоду амбіціям окремих лідерів цих партій ми голоси демократичних сил віддали або "Слузі народу", або "Опоблоку". Я вважаю, що це була помилка", – сказав Петро Порошенко.

На позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня проголосували 49,84% виборців — це понад 14 млн українців. П'ять партій проходять до парламенту  IX скликання. 5-відсотковий бар'єр подолали "Слуга народу" — 43,16%. "Опозиційна платформа — За життя" — 13,05%. "Батьківщина" — 8,18%, "Європейська солідарність" — 8,1%, і "Голос" — 5,82%.

Зараз ви читаєте новину «У нас були всі шанси: Порошенко прокоментував результати виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути