середа, 29 січня 2020 11:43

У нардепів-прогульників позабирали зарплати на 3 млн грн

Торік у листопаді 78 нардепам не виплатили майже 3 млн грн через прогули засідань комітетів та неучасть у голосуваннях на засіданнях Верховної Ради. Про це повідомили у русі "Чесно".

"Відповідно до розпорядження голови Верховної Ради, 78 народним депутатам припинили відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням ними депутатських повноважень", - сказали в апараті ВР.

Найбільший відсоток прогульників виявився у фракції ОПЗЖ: там 50% нардепів не отримали "депутатських".

Серед прогульників комітетів – п'ятий президент Петро Порошенко, голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, співголова фракції ОПЗЖ Вадим Рабінович, родина Льовочкіних та член "Опозиційного блоку" Вадим Новинський.

Найбільше голосувань на засіданнях у листопаді пропустив представник від "Слуги народу" Олександр Дубінський (93,3%).

 

У листопаді 23 народні депутати без поважних причин не брали особистої участі у більш ніж 50% засідань комітетів, до складу яких їх обрали.

Зокрема, заступниця голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, депутатка від ОПЗЖ Юлія Льовочкіна пропустила 100% засідань комітету (у листопаді їх було два) та 105 голосувань (78,4%) на засіданнях парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали трійку найбільших брехунів у Раді

Також засідання пропустив голова підкомітету з питань міграційної політики та громадянства, співголова фракції ОПЗЖ Рабінович. Крім того, він пропустив 102 голосування (76,1%) на засіданнях парламенту.

Секретар комітету з питань екологічної політики та природокористування, депутат від ОПЗЖ Олександр Фельдман був відсутній без поважних причин на 71,40% засідань комітету (у листопаді їх було сім) та на 111 голосуваннях (82,8%) на засіданнях ВР.

Серед тих, хто прогулював комітети і засідання парламенту, – нардеп від ОПЗЖ Ігор Абрамович, "слуга народу" Ігор Васильковський, представник депутатської групи "За майбутнє", мажоритарник Ігор Гузь.

Розмір витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, 2019 року становив 38 тис. 20 грн на місяць.

У Верховній Раді 9-го скликання працюють 423 народні депутати. 252 – представники фракції "Слуга народу", 44 – "Опозиційної платформи – За життя", 26 – "Європейської солідарності", 24 – "Батьківщини", 20 – "Голосу", 23 – групи "За майбутнє". Свою роботу почали 29 серпня.

Зараз ви читаєте новину «У нардепів-прогульників позабирали зарплати на 3 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути