Ексклюзиви
понеділок, 04 грудня 2017 16:40

У НАБУ на пальцях пояснили, де Луценко дав маху

У НАБУ на пальцях пояснили, де Луценко дав маху
Фото: informator.news

Агенти НАБУ під прикриттям працюють законно, а використані ними технічні засоби перебувають на обліку.

Про це йдеться в заяві НАБУ, опублікованій у Facebook.

"Заяви генерального прокурора України про нібито незаконність роботи окремих підрозділів Національного бюро не відповідають дійсності, а подекуди й суперечать здоровому глузду... Відбір штатних працівників для виконання ОРД (оперативно-розшукових дій. - Gazeta.ua), так само як і до інших підрозділів Національного бюро, здійснюється на конкурсній основі, але з урахуванням вимог закону "Про державну таємницю". Базовою засадою оперативно-розшукової діяльності є безумовна негласність заходів. Досягнення їхніх результатів вимагає забезпечення нерозголошення інформації про форми та методи їхньої організації і здійснення, а також особистих даних працівників та інших осіб, які готуються до залучення, забезпечують або беруть участь у виконанні відповідних ОРД. Ці співробітники можуть мати доступ до інформації, що становить державну таємницю, так само, як і співробітники підрозділів ОРД інших правоохоронних органів", - ідеться в повідомленні.

У НАБУ підкреслили, що розголошення особистих даних працівників становить загрозу їхньому життю.

"Щодо заяв Юрія Луценка про нібито використання агентами НАБУ "контрабандної" та "нелегальної" техніки, наголошуємо, що всі технічні засоби, які НАБУ використовує під час здійснення ОРД, придбані офіційно й перебувають на обліку, як того вимагає законодавство. Вважаємо неприпустимою ситуацію, коли генеральний прокурор свідомо вводить суспільство в оману, повідомляючи неправдиві факти та пропонуючи "довільне" трактування законодавства. У такий спосіб він фактично дає "зелене світло" подальшій атаці на новостворені антикорупційні органи", - підкреслили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перейшло межу - у Раді розкритикували заяву Луценка проти НАБУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що агенти НАБУ під прикриттям - це "нелегальне угруповання", яке використовує контрабандну техніку у своїй роботі.

Зараз ви читаєте новину «У НАБУ на пальцях пояснили, де Луценко дав маху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути