понеділок, 28 березня 2022 12:48

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС розповіли, чого очікувати від переговорів у Стамбулі

У МВС розповіли, чого очікувати від переговорів у Стамбулі
Денисенко припустив, чи будуть якісь видимі прориви цього тижня. Фото: president.gov.ua

Переговори між Україною та Російською Федерацією мають тривати, навіть якщо не буде видимого результату.

На них усе одно обговорюють певні моменти та деталі, за які потім можна буде "чіплятися", заявив 28 березня радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передає "24 канал". Він також припустив, чи будуть якісь видимі прориви цього тижня.

"Думаю, максимально на що можемо розраховувати – це гуманітарні речі. Тобто обмін полоненими, домовленості про нові гуманітарні коридори. У цьому напрямку, сподіваюся, будуть певні домовленості. Гуманітарні домовленості – це великий плюс, тому навіть заради них варто проводити ці переговори. Водночас зараз ще рано говорити про щось суттєве", – сказав Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори у Стамбулі можуть затягнутися. Делегації вже з'їжджаються - ЗМІ

Судячи з даних, які є у відкритому доступі – росіяни зараз роблять майже останню спробу провести масовану атаку на харківському напрямку та з Півдня аби прорватися до Донбасу.

"Без змін на фронті говорити про політичні домовленості немає можливості. Якщо ми відкинемо росіян, вони змушені будуть піти на певні умови. Тому зараз треба сподіватися лише на гуманітарні речі", – підсумував Денисенко.

Нейтралітет України стане основою мирного договору з Російською Федерацією. Водночас наразі він неприйнятний ані для РФ, ані для України. Президент Росії Володимир Путін і президент України Володимир Зеленський вважають, що в майбутньому зможуть укласти більш вигідну угоду, ніж сьогодні, незалежно від того, чи ця угода передбачає нейтралітет чи ні.

Перші три раунди переговорів української та російської делегацій відбулися очно на території Білорусі – 28 лютого, 3 березня та 7 березня. Згодом делегації працювали над пропозиціями щодо миру у форматі відеозв'язку.

Президенти Туреччини та Росії домовилися, що нова зустріч української та російської делегацій відбудеться 29 березня у Стамбулі.

Зараз ви читаєте новину «У МВС розповіли, чого очікувати від переговорів у Стамбулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути