четвер, 15 березня 2012 09:32

У Мінюсті впевнені, що через позов до суду Герман не звільнять

У Мінюсті впевнені, що через позов до суду Герман не звільнять
Ганна Герман

Вищий адміністративний суд не може зобов'язати президента звільнити свого радника Ганну Герман.

Про це заявила перший заступник міністра юстиції Інна Ємельянова, коментуючи позов донецького адвоката Володимира Оленцевича до Вищого адміністративного суду з вимогою зобов'язати президента звільнити Герман, повідомляє "Українська правда".

"Я думаю, хоча суд і прийняв цю справу до розгляду, судову перспективу вона навряд чи має. Він (Оленцевич) вимагає, щоб суд ухвалив рішення зобов'язуючого характеру. Але на сьогоднішній день це право президента визначати як склад адміністрації, так і склад її радників і помічників", - сказала Ємельянова Укрінформу.

На її думку, подібні вимоги є "повним нонсенсом".

"А завтра подасть до суду і скаже, що народний депутат, наприклад, Іванов, на його думку, дискредитує звання представника вищого законодавчого органу держави і треба достроково припинити його повноваження. Так можна довести ситуацію до абсурду", - вважає перший заступник міністра юстиції.

Як відомо, Вищий адмінсуд прийняв до виробництва позов донецького адвоката Володимира Оленцевича, яким він просить суд зобов'язати голову держави Віктора Януковича звільнити з Адміністрації президента Ганну Герман.

Зараз ви читаєте новину «У Мінюсті впевнені, що через позов до суду Герман не звільнять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути