середа, 19 червня 2019 10:53

У Міноборони вже не вважають Зеленського призовником

У Міноборони вже не вважають Зеленського призовником
В Мінобороні спростували інформацію про призов Зеленського. Фото: Радіо Свобода.com

Володимир Зеленський більше не є призовником до війська. Про це повідомив Генадій Долгашов, заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України.

У 2014-2015-х була оприлюднена інформація на запит депутатів Верховної Ради Юлія Мамчура, Олександра Бригинця (обидва – "Блок Петра Порошенко"), Тетяни Чорновол і Михайла Бондаря (обидва – "Народний фронт") щодо повісток, пише ukranews.com.

Президент мав з'явитися до військкомату за повісткам для призову за мобілізацією 15 квітня 2014-го, 23 червня 2014-го, 15 серпня 2014-го, 10 травня 2015-го. На жодну не відреагував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота з МВФ продовжується. Дефолту не буде - Зеленський

Міноборони підтверджує, що Зеленський перебуває на військовому обліку у воєнкоматі Кривого Рогу. Він визнаний придатним до служби за медичними показниками.

"Військову службу в Збройних силах не проходив, на військову службу за мобілізацією протягом 2014-2015-х не призивався", - сказано у відповіді міністерства. Інші подробиці справи не розголошуються. Міноборони посилається на службову таємницю.

У штабі президента заперечують отримання ним повісток.

Кандидат у президенти Володимир Зеленський 4 рази проігнорував повістки, які надсилалися йому під час мобілізації 2014-2015-х. Про це повідомляє прес-служба Міноборони у відповідь на звернення народних депутатів Тетяни Чорновол, Олександра Бригинця, Юлія Мамчура та Михайла Бондаря.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони вже не вважають Зеленського призовником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути