неділя, 24 червня 2012 11:12

У "Межигір'ї" будують 4-поверховий підземний бункер. Один поверх для грошей — Кужель

У "Межигір'ї" будують 4-поверховий підземний бункер. Один поверх для грошей — Кужель
Янукович може втратити гроші кожен день ФОТО: obozrevatel.com

Європа може допомогти Україні санкціями проти влади, але українці самі мають прокинутися і почати зміни в країні. Про це в коментарі Gazeta.ua сказала депутат кримського парламенту, лідер "Громадянського опору" Олександра Кужель.

"Вони можуть нам допомогти і сказати владі: не заїжджайте до нас, нам не потрібні ваші брудні гроші. Коли говорять про санкції, то в першу чергу захищають себе. Ви думаєте, що Янукович і компанія зараз спокійно сплять? Офшорний кіпрський рай у небезпеці і їхні гроші можуть згоріти за день. В умовах, коли Кіпр звертається до Росії із проханням про кредит на підтримку банківської системи, у них великий клопіт, куди гроші покласти. Переводити в Англію, Швейцарію, Францію страшно, бо європейські країни можуть ввести санкції та арештувати рахунки високопосадовців. Хоч би не отримали інсульти та інфаркти, бо стільки нагребти і втратити в один момент", - зазначила політик.

За її словами, багато хто з українських багатіїв переховують гроші в Україні.

"Мене це втішає. Кажуть, що на території "Межигір'я" ведеться будівництво 4-поверхового підземного бункеру, де буцімто один з поверхів відведено під сейф. Янукович обіцяв, що не поїде з країни, а ми постараємося зробити все, щоб не поїхав і держава мала можливість ці гроші повернути в економіку", - зауважила Кужель.

Якби вона стала президентом, то зробила б таке:

"Перше – жила б не у "Межигір'ї", а в Адміністрації президента. Не було б ніяких кортежів, численної охорони і челяді, перекриття руху. Запровадила жорсткий публічний контроль за державними коштами. Впевнена, припинили б красти за два тижні. Бо страшно красти, коли знаєш, що тебе посадять. Третє – обов'язкова зміна системи держзакупівель через запровадження електронної реєстрації ціни. Наприклад, підприємець виробляє анальгін і має намір продати його державі. Держава оприлюднює на сайті перелік ліків, які хоче закупити. Підприємець заходить на сайт реєстрації ціни держзакупівлі і реєструє свою ціну , наприклад, 7 гривень 11 копійок. Інший учасник пропонує ті ж самі ліки , наприклад, 7.12, третій – за 7.09. Обов'язкова умова – учасник отримує лише номер, ніхто з чиновників не знає, яке підприємство пропонує товар Я - держслужбовець і повинна обрати найменшу ціну. Це стимулює зниження ціни і унеможливлює корупційну змову. Сьогодні участь у будь-якої закупівлі передбачає мінімум 30 відсотків відкату, а це збільшує вартість товару", - розповіла вона.

За словами Кужель, вона б наполягала також на прийнятті закону, який в Англії називався "Податок на порив вітру".

"Суть в тому, що та власність, яка належала народу і пішла за копійки через банкрутства, липові аукціони, приватизаційні сертифікати, оцінюється і держава пропонує власнику доплатити. Всі доплати йдуть до бюджету", - сказала Кужель.

Зараз ви читаєте новину «У "Межигір'ї" будують 4-поверховий підземний бункер. Один поверх для грошей — Кужель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

102

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути