пʼятниця, 21 липня 2023 11:39

Спецтема: Війна Росії проти України

У Макрона заявили, що Китай допомагає РФ у війні проти України

У Макрона заявили, що Китай допомагає РФ у війні проти України
КНР стала тісніше підтримувати зв'язки з Кремлем після початку повномасштабного вторгнення. Фото: eastnews.ua

Китай може надавати Російській Федерації військову допомогу у війні проти України.

КНР постачає значні військові потужності до Росії, пише CNN із посиланням на радника президента Франції з питань зовнішньої політики Еммануеля Бонна. Його запитали, чи бачив Захід докази того, що Китай якимось чином озброює РФ у війні проти України.

"Так, є ознаки того, що вони роблять речі, які ми б хотіли, щоб вони не робили. Китай постачає військове обладнання. Наскільки нам відомо, він постачає значні військові потужності до Росії", – заявив Бонн.

Французькі офіційні особи зазначили CNN, що Бонн мав на увазі як технології подвійного призначення, так і нелетальну допомогу, таку як шоломи і бронежилети.

"Найбільше нам потрібно, щоб Китай утримався від допомоги Москві. Нам потрібно, щоб вони зрозуміли, що Україна – це конфлікт глобального масштабу, тож ми не можемо дозволити Києву програти з принципових міркувань. А також із міркувань, які є дуже оперативними. І те, що поставлено на карту для нас в Україні – це набагато більше, ніж суверенітет України. Йдеться про стабільність у світі", – додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай відреагував на пошкодження російськими обстрілами консульства в Одесі

Він підкреслив, що Китаю не слід постачати зброю та надавати економічну підтримку Росії.

КНР стала тісніше підтримувати зв'язки з Кремлем після початку повномасштабного вторгнення. Пекін відмовився приєднатися до санкцій, запроваджених світовими лідерами проти країни-агресорки.

Китай та Росія поділяють взаємний інтерес у тому, щоб кинути виклик домінуванню США у світовому порядку, адже їхні відносини з демократичними країнами стають дедалі напруженішими.

Президент Франції Еммануель Макрон раніше заявляв, що Росія стає васалом Китаю.

У ніч проти 20 липня ворог запустив по Одесі та Миколаєву 38 ракет та дронів-камікадзе. Внаслідок атаки трохи постраждала і будівля генерального консульства Китаю. Вибуховою хвилею вибило частину стіни та шибки.

Зараз ви читаєте новину «У Макрона заявили, що Китай допомагає РФ у війні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути