Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 09:56

У Луценка очікують швидкої екстрадиції тітушника Саркісяна

У Луценка очікують швидкої екстрадиції тітушника Саркісяна
Армена Саркісяна затримали під час перевірки документів. Фото: novynarnia.com

ГПУ готує матеріали для екстрадиції кримінального авторитета Армена Саркісяна, якого напередодні затримали французькі правоохоронці.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко в ефірі "112 Україна".

"Його затримали під час перевірки документів. Спрацювала система пошуку Інтерполу. Ми подавали туди запит щодо цієї людини. Вона спрацювала. Французькі колеги затримали його і повідомили наших правоохоронців.

Генеральна прокуратура не буде зволікати і дуже швидко підготує пакет документів для екстрадиції Саркісяна в Україну. Після їх отримання Франція має провести екстрадиційну перевірку. Це обов'язкова процедура. Як я розумію, наші колеги теж не зволікатимуть. І ця людина дуже швидко потрапить в Україну", - сказав Лисенко.

Коли будуть готові документи, він не уточнив, але наголосив, що ГПУ не чекатиме до 19 травня.

"Він підозрюється в організації тітушок, які вбивали, наносили ушкодження хлопцям, які були на Євромайдані. Є й інші епізоди: організація вибухів та інших протиправних дій, спрямованих на небезпечні заходи для наших громадян", - додав представник Генпрокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд Києва заарештував Крисіна без права виходу під заставу

У Франції 12 квітня затримали кримінального авторитета з Горлівки Армена Саркісяна. Під час Революції гідності він організовував групи тітушок і відправляв їх у столицю. Йому підпорядковувався Юрій Крисін, якого суд визнав впричетним до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія.

Саркісяну обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. До 19 травня Генпрокуратура має надіслати документи на його екстрадицію в Україну.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка очікують швидкої екстрадиції тітушника Саркісяна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути