понеділок, 21 листопада 2011 15:57

У Литвина переконані: закон про вибори унеможливлює фальсифікацію

У Литвина переконані: закон про вибори унеможливлює фальсифікацію

У Народній партії вважають ухвалення Закону України "Про вибори народних депутатів" важливим кроком, який закладає фундамент для розбудови демократичної і політично стабільної України.

Про це йдеться в заяві партії, розповсюдженій прес-службою.

У політсилі запевнили, що той факт, що нове виборче законодавство прийнято майже за рік до дня голосування, є "беззаперечним свідченням послідовності, прогнозованості та відкритості української політичної системи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий закон про вибори вбиває шанси демократичних партій – "нашоукраїнець"

"Нове виборче законодавство не лише унеможливлює фальсифікацію волевиявлення громадян, створюючи умови для об'єктивного і повноцінного відображення політичних уподобань українського суспільства в наступному парламентському скликанні, а й наближає вищий представницький орган України до людей", - йдеться у заяві партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко не вірить у прозорість виборів і закликає опозицію об'єднатися

У Народній партії також переконані, що повернення до змішаної виборчої системи із обранням половини складу Верховної Ради України за одномандатними мажоритарними округами не тільки дасть змогу більш чітко репрезентувати інтереси громадян у парламенті, а й сприятиме підвищенню рівня відповідальності народних обранців перед своїми виборцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЮТ та "Фронт змін" злигались із Партією регіонів - "Наша Україна"

"У нових реаліях кожен громадянин знатиме, хто є його представником у Верховній Раді, до кого можна звернутися зі своїми проблемами або ініціативами і кому адресувати свої побажання. Відповідно, депутат, обраний по одномандатному мажоритарному округу, звітуватиме перед своїми виборцями, а громадяни матимуть реальний важіль впливу на прийняття політичних рішень та дієвий інструмент оцінки депутатської діяльності – голосування на наступних виборах", - наголошується у заяві.

Зараз ви читаєте новину «У Литвина переконані: закон про вибори унеможливлює фальсифікацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути