неділя, 21 квітня 2019 12:10

У КВУ розповіли про найбільшу проблему на дільницях

 

Комітет виборців України не зафіксував системних порушень під час другого туру вибору, однак зазначає низьку активність спостерігачів на дільницях.

Про це повідомив директор КВУ Олексій Кошель в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Є тенденція — відсутність або вкрай низька активність спостерігачів. У першому турі на дільницях було по 10 і більше. У другому турі у низці областей — Миколаївська, Черкаська, Луганська, Житомирська, Сумська — вкрай низька кількість спостерігачів. У Миколаєві на половині дільниць спостерігачі відсутні. У Запоріжжі на 8 дільницях жодного спостерігача. На Закарпатті у приміщенні виборчих дільниць жодного спостерігача.

Також фіксуємо низку проблем, пов'язаних із роботою виборчих дільниць. Це традиційні проблеми — відкриття дільниць із затримкою, прийняття суперечливих рішень. Складається враження, що члени комісії не читали закон і навіть не ознайомлені з довідковою інформацією про основи виборчого законодавства.

Традиційна проблема — присутність сторонніх осіб на виборчих дільницях, але це поодинокі факти. Кілька суперечок було, пов'язаних із проведенням екзит-полів: громадяни не знали, що проводиться екзит-пол і викликали поліцію", — розповів Кошель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський проголосував (фото)

Сьогодні в Україні проходить другий тур виборів президента та Верховного головнокомандувача. За посаду змагаються чинний глава держави Петро Порошенко та шоумен Володимир Зеленський.

Станом на 11:00 проголосували 17,08% виборців.

Зараз ви читаєте новину «У КВУ розповіли про найбільшу проблему на дільницях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути