пʼятниця, 26 березня 2010 16:49

У крісло полтавського губернатора сів "регіонал"

У крісло полтавського губернатора сів "регіонал"
На завтра на 11.00 заплановане представлення нового голови Полтавської облдержадміністрації.

Про це Gazeta.ua повідомив працівник прес-служби Полтавської облради Олександр Година. Губернатором став голова Полтавської облради, головний "регіонал" області Олександр Удовіченко, 52 роки. Наказ про його призначення вже розмістили на офіційному сайті президента України.

Удовіченко вже два роки був губернатором Полтавщини за президентства Леоніда Кучми. До його команди входять переважно досвідчені апаратники. Його вважають найвпливовішим політиком регіону.

Перевагою Олександра Удовіченка називають те, що він знає роботу губернатора зсередини, почне відразу ж працювати і йому не потрібно буде вникати в суть справи кілька місяців. Вважають його гарним господарником. Також "плюс" - його команда однодумців-професіоналів. Ця ж команда є одночасно і його "мінусом". В основному це вихідці з Комсомолу, "команда колишніх", від них не слід чекати якихось кардинальних змін, бо вони консерватори.

"Удовіченко слухняно виконуватиме накази з Києва, "не пручатиметься" як його попередник Валерій Асадчев, який принаймні хотів відстоювати інтереси області", - говорить депутат Полтавської обласної ради Василь Неїжмак.

Олександр Удовіченко народився на Харківщині, має двох уже одружених синів. Кар"єру робив у Полтаві. Очолював обласний комсомол. Після розпаду Радянського Союзу пішов у банкіри - керував в області "Приватбанком". Звідти його забрали на посаду голови ОДА. За помаранчевої влади став головою Полтавської обласної ради, замінивши на цій посаді БЮТівця Володимира Марченка.

Валерія Асадчева з посади голови Полтавської облдержадміністрації президент звільнив сьогодні.


Зараз ви читаєте новину «У крісло полтавського губернатора сів "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути