вівторок, 28 січня 2020 14:59

У Кремлі образились на Зеленського

У Кремлі образились на Зеленського
Пєсков заявив, що промова Зеленського в Польщі є образливою. Фото:media.slovoidilo.ua

Слова президента України Володимира Зеленського в Польщі, де він назвав початок війни "змовою тоталітарних режимів", Росія вважає образливими та неприйнятними.

Про це на брифінгу сказав прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

"Висловлювання президента України Володимира Зеленського в Польщі щодо причин початку Другої світової війни є вкрай образливими для пам'яті тих, хто воював із фашизмом", - заявив Пєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми разом боролися проти росіян - Дуда сказав, хто справжні брати України

Також він нагадав, що український лідер під час свого візиту до Польщі заявив, що до початку Другої світової війни призвела змова тоталітарних режимів, і вона також дала змогу запустити "смертоносний маховик Голокосту".

"Ми категорично не згодні з цією заявою. У цій заяві президент України солідаризується з украй помилковою, на наше переконання, точкою зору польського керівництва та солідаризується з точкою зору, яка є образливою для десятків мільйонів росіян і громадян країн СНД, чиї батьки, діди, родичі віддали свої життя за звільнення Європи, зокрема й Польщі, від фашизму", - сказав Пєсков.

"Тому ми не приймаємо цієї заяви, вважаємо її помилковою і образливою з точки зору пам'яті наших дідів", - повторно підкреслив Пєсков.

Польща не запросила російського президента Володимира Путіна на пам'ятні заходи, присвячені 75-й річниці визволення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау в Освенцимі.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі образились на Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути