вівторок, 22 березня 2011 13:34

У Кот д'Івуарі невдаха виборів вербує молодь для громадянської війни
8

Фото: Reuters

Збройні загони, лояльні до визнаного міжнародною спільнотою президента Кот д'Івуару Алассана Уаттари повідомляють, що захопили вже п'яте місто на заході країни. Аналітики попереджають, що Кот д'Івуар перебуває на межі громадянської війни.

Повстанці з угрупування "Нові сили" заявили, що захопили місто Блолекін поблизу кордону з Ліберією у понеділок, після напружених нічних сутичок із військами, лояльними до чинного президента Кот д'Івуару Лорана Ґбаґбо.

Ґбаґбо відмовився передавати владу в країні Уаттарі, якого ООН та Африканський союз визнають переможцем президентських виборів у листопаді.

Тим часом у комерційному центрі країни, місті Абіджан, у понеділок тисячі молодих людей зібрались біля будівлі Міністерства оборони. Всі вони добровольці, які хочуть приєднатись до армії Лорана Ґбаґбо.

Лідер організації "Молоді Патріоти", Чарльз Бле Гоуде, закликав молодь вступати до лав збройних сил і захищати чинного президента.

Гоуде займає посаду міністра молоді в невизнаному міжнародною спільною уряді Лорана Ґбаґбо.

Під часу виборів президента, у сутичках між противниками та прихильниками двох президентів загинуло більше 435-ти осіб. Міжнародні організації стверджуюсь, що майже 90 тисяч втекли до сусідньої Ліберії, а ще 300 тисяч переміщені до Абіджану.

Зараз ви читаєте новину «У Кот д'Івуарі невдаха виборів вербує молодь для громадянської війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути