четвер, 09 січня 2020 08:21

У Конгресі США заявили, що обмежать військові повноваження Трампа в Ірані

У Конгресі США заявили, що обмежать військові повноваження Трампа в Ірані
9 січня у Конгресі США планують підписати резолюцію, яка обмежиь військові дії в ірані президента США Дональда Трампа. Фото: delo.ua

Сьогодні, 9 січня, законодавці Палати представників США проголосують за резолюцію, яка обмежує військові повноваження в Ірані президента США Дональда Трампа.

Таку заяву зробила спікер Конгресу Ненсі Пелосі на своєму сайті, пише interfax.

"Щоб виконати наш борг по забезпеченню безпеки американського народу, Палата представників виступить з резолюцією про військові повноваження, щоб обмежити військові дії президента щодо Ірану", - йдеться в заяві Пелосі.

Також спікер зазначила у повідомленні, що члени Конгресу хвилюються з приводу рішення адміністрації президента почати військові дії проти Ірану і відсутності у неї стратегії просування вперед.

"Минулого тижня адміністрація Трампа провела провокаційний і непропорційний військовий авіаудар по високопоставленим іранським військовим чиновникам. Адміністрація прийняла це рішення, не порадившись з Конгресом. Ця акція поставила під загрозу наших військовослужбовців, дипломатів та інших осіб, ризикуючи викликати серйозну ескалацію напруженості у відносинах з Іраном. З тих пір президент ясно дав зрозуміти, що у нього немає послідовної стратегії по забезпеченню безпеки американського народу, досягненню деескалації відносин з Іраном і забезпечення стабільності в регіоні", - підкреслює спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран заявив про жорстоку відповідь на реакцію США

Іран навмисне не цілив в залюднені райони під час ракетних ударів по американських військових базах, аби "надіслати меседж" Штатам, але не робити нічого, що могло б викликати відповідь.

Зараз ви читаєте новину «У Конгресі США заявили, що обмежать військові повноваження Трампа в Ірані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути