вівторок, 29 вересня 2009 12:35

У Коломойського відібрали ОПЗ

У Коломойського відібрали ОПЗ

Комісія Фонду держмайна визнала результати конкурсу із продажу 99,567% акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ) недійсним. Це рішення підтримали всі члени комісії, повідомив в.о. голови Фонду державного майна України Дмитро Парфененко.

"На підставі рішення конкурсної комісії ми визнаємо конкурс таким, що не відбувся. ОПЗ у подальшому залишається у держвласності. Будемо очікувати кращих часів, в тому числі і політичних. Для того, щоб продати його, має бути єдина політична воля, єдине бачення цього Я думаю, що це вже буде наступного року", - сказав в.о. голови ФДМУ.

Парфененко припустив, що сьогоднішні торги - це був зговір між компаніями-учасницями, і зазначив, що не можна за такою заниженою ціною продавати такі стратегічні об"єкти.

Нагадаємо, сьогодні конкурс з продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" виграло ТОВ "Нортіма" (Україна), запропонувавши 5 млрд грн. За компанією стоїть український бізнесмен Ігор Коломойський.

Участь у конкурсі брали ТОВ "Азот-сервіс" (Росія); ТОВ "Фрунзе-Флора" (Україна); ТОВ "Нортіма" (Україна).

ВАТ "Одеський припортовий завод" є одним з найбільших підприємств хімічної галузі України. ОПЗ спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду (займає друге місце в Україні за обсягом випуску цієї продукції), рідкого азоту, двоокису вуглецю, рідкого кисню, сірчанокислого натрію. Також займається перевантаженням хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт (є монополістом на вітчизняному ринку послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку).

Початковою ціною з продажу ОПЗ було 4,1 млрд грн. Крок торгів - 50 млн грн.

За матеріалами: Gazeta.ua, РБК-Україна
Зараз ви читаєте новину «У Коломойського відібрали ОПЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути