пʼятниця, 13 жовтня 2017 12:18

У коаліції заговорили про політику в справі закупок Міноборони

У коаліції заговорили про політику в справі закупок Міноборони
До справи навколо розкрадання бюджетних коштів в Міноборони починають домішувати політику, вважає нардеп Андрій Тетерук. Фото: УНІАН

До справи навколо розкрадання бюджетних коштів в Міноборони починають домішувати політику.

Про це заявив народний депутат від "Народного фронту" Андрій Тетерук в ефірі телеканалу "112. Україна".

"Зараз боремося проти Російської Федерації, кожна гривня, яка спрямовується на посилення безпекового сектору, є необхідною.

Якщо є зловживання, треба, щоб цих людей притягували до відповідальності. Але починають примішувати політику до цієї справи.

Розслідування має бути неупередженим, відкритим і зрозумілим для всіх в Україні", - сказав він.

"Під політикою маю на увазі заяви громадських активістів, які відкрито кажуть, що ми використовуємо НАБУ для того, щоб зняти чинну українську владу. І починають забарвлювати будь-які процеси затримання людей до політичних сил.

Розслідування має бути зрозумілим. Не натяками на те, що хтось є корупціонер. Факти мають бути доведені, визначитись із мірою покарання", - додав Тетерук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павловського відправили під домашній арешт

11 жовтня детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за розтрату понад 149 млн грн держбюджету при закупівлі палива для Міноборони.

Упродовж червня-серпня 2016 року за відсутності будь-яких правових підстав для внесення змін до договорів про закупівлю товарів за бюджетні кошти, замовник та постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими було безпідставно збільшено ціну за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни. Внаслідок цього на користь постачальника безпідставно та незаконно було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 149 млн 339 тис. грн.

За повідомленням сайту "Українська правда", у злочинній схемі фігурує компанія "Трейд Коммодіті", яку пов'язують з нардепом від "БПП" Олександром Грановським.

Зараз ви читаєте новину «У коаліції заговорили про політику в справі закупок Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути