неділя, 28 жовтня 2012 13:58

У Києві з машини "викинули" спостерігача та вкрали скриньку для голосування

У Києві з машини "викинули" спостерігача та вкрали скриньку для голосування
Фото: ukranews.com

З машини, яка супроводжує членів комісії для голосування на дому, викинули спостерігача від "УДАРу". Це відбулося на дільниці №800019 Голосіївського виборчого округу.

За інформацією Київського виборчого штабу ОО "Батьківщина", від'їхавши від будинку зі скринькою для голосування, троє спостерігачів від провладних кандидатів виштовхали з автівки єдиного у цьому супроводі спостерігача не від влади.

Також, на Голосіївському окрузі з дільниці №80006 викрали скриньку для голосування на дому.

Злочинцям вдалося відірватись від спостерігачів ОО "Батьківщина", які їх переслідували. Викрадачі сіли в автомобіль BMW та виїхали у невідомому напрямку.

На 216-му окрузі в Дарницькому та Дніпровському районах міста Києва було виявлено порушення законодавства України. Зокрема, підкуп виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 32 країни світу прислали своїх журналістів в Україну

Офіційні спостерігачі Олександра Супруненка, чинного депутата ВР від Партії регіонів і кандидата-самовисуванця в народні депутати по округу, стоять біля входу виборчих дільниць із списками виборців, які отримували гроші за підтримку Супруненка.

Є підозра, що така схема працює і на інших виборчих округах. "Старші" будинків привозять групу мешканців із 5-10 осіб. Спостерігач спочатку відмичає, що людина зявилася, після процесу голосування – що проголосувала "правильно", тобто за Супруненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Центрвиборчкому посилили охорону

"Двоє членів ДВК №6 втекли з уроною і бюлетенями для голосування на дому. Спостерігачі, що їхали разом з ними, з'ясували, що люди з цих дільниць, які нібито писали заяви для голосування вдома, таких заяв не писали. Із 70 заявників вдома виявилося лише двоє. Інші хворі - не вдома. Коли члени ДВК зрозуміли, що сфальшувати в такий спосіб не вдасться, втекли разом з урною і бюлетенями - це дільниця №6. З дільницею №8 ситуація з голосувальниками на дому ідентична, члени ДВК теж намагалися втекти, їх наздогнали спостерігачі на свої машині", - повідомляє у своєму зверненні до журналістів Наталія Соколенко, екс-журналіст СТБ.

Зараз ви читаєте новину «У Києві з машини "викинули" спостерігача та вкрали скриньку для голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

114

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути