пʼятниця, 11 травня 2018 09:57

У Кабміні розповіли про рух мінімалки та середню зарплату в 10 тис. грн

У Кабміні розповіли про рух мінімалки та середню зарплату в 10 тис. грн
Олександр Саєнко розраховує, що середня заробітна плата до кінця року може досягти 10 тис. грн. Фото: rbc.ua

Мінімальну зарплату в Україні збільшать до 5 тис. грн, коли покращиться бюджет.

Про це сказав міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко в інтерв'ю OBOZREVATEL.UA.

"Виходячи з параметрів бюджету, ми можемо дозволити собі певну мінімальну зарплату. Коли ситуація покращиться, тоді зможемо її переглянути. Ми в першу чергу зацікавлені в зростанні зарплат, але повинні розуміти, як це буде також впливати на макроекономічну ситуацію. Якщо буде мінімальна можливість рухатися далі, ми нею скористаємося", - зазначив Саєнко.

Він наголосив: щоб підвищити мінімальну зарплату, необхідно, щоб бізнес був спроможний її платити.

"Дуже важливо порівнювати розмір мінімальної зарплати з можливістю бізнесу платити ці зарплати. Зростання мінімальної заробітної плати повинно корелюватися з ростом економіки і продуктивністю праці. Тут важливим фактором є в тому числі впровадження нових технологій і інновацій. Зокрема, таке завдання поставлене перед новоствореною Радою інновацій...

Підвищення мінімальної зарплати повинно йти з ростом економіки. Щоб це не було навантаженням для бізнесу, особливо малого. Ми досягли зростання на 2,5% ВВП в минулому році, і пріоритетом номер один у цьому році залишається зростання економіки. Прем'єр-міністром поставлена ​​мета 5-7% зростання ВВП і запропонована низка конкретних ініціатив для досягнення цієї мети. Над втіленням ми якраз працюємо. Підвищення реальних доходів населення є одним з головних пріоритетів нашого уряду. Ми розраховуємо, що середня заробітна плата до кінця року може досягти 10 тисяч грн", - наголосив Саєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку пенсію матимуть українці з мінімалкою

У середині квітня Міністерство фінансів заявило, що не бачить можливості для перегляду розміру мінімалки в Україні до рівня 4,2 тис. грн. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтвердив відсутність такої можливості.

Зараз ви читаєте новину «У Кабміні розповіли про рух мінімалки та середню зарплату в 10 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути