четвер, 22 червня 2017 13:59

У ГПУ побачили дерибан Довгого на понад 81,7 млн грн

У ГПУ побачили дерибан Довгого на понад 81,7 млн грн
Прокуратура просить Верховну Раду дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата групи "Воля народу" Олеся Довгого. Фото: УНІАН

Прокуратура просить Верховну Раду дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата групи "Воля народу" Олеся Довгого за підозрою у зловживанні службовим становищем та вчиненні злочину групою осіб за попередньою змовою.

Про це йдеться в поданні, пише "Українська правда".

Досудове розслідування встановило, що у період з 2007-го по 2009-й, Олесь Довгий спільно зі службовими особами Головного управління земельних ресурсів Києва та іншими особами забезпечив 1 жовтня 2007 року ухвалення депутатами рішення щодо незаконного надання землі.

Зокрема 23 обслуговуючим кооперативам для житлової забудови на 21-му км Столичного шосе у Голосіївському районі Києва виділені земельні ділянки, фактично розташовані на території ландшафтного заказника місцевого значення "Острів Жуків".

У результаті вказаних незаконних дій завдані збитки в 81 726 691 грн.

У випадку зняття депутатського імунітету та доведення провини Довгому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розенблату хочуть дати 12 років тюрми

Генеральний прокурор Юрій Луценко направив до Верховної Ради прохання надати дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності депутата групи "Воля народу" Олеся Довгого 21 червня.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ побачили дерибан Довгого на понад 81,7 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути