Ексклюзиви
четвер, 15 серпня 2019 21:59

У ГПУ не заперечили, що купюри для заступника міністра були несправжні

У ГПУ не заперечили, що купюри для заступника міністра були несправжні
Завтра вирішуватимуть питання щодо обрання міри запобіжного заходу, каже прокурор Денис Іванов.

Кримінальний кодекс передбачає виготовлення імітаційних купюр.

Про це сказав ввечері журналістам прокурор Генпрокуратури Денис Іванов, який допитував заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака.

На запитання про вилучені гроші, які нібито несправжні, прокурор відповів:

"Якщо ви знаєте Кримінально-процесуальний кодекс, то він передбачає виготовлення імітаційних засобів для передачі. Щодо конкретної слідчої дії не можу наразі розголошувати відомості досудового розслідування".

"Було повідомлено про підозру за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу. Це шахрайство, заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене в особливо великих розмірах. Було вилучено 450 тисяч доларів. Трьома траншами.

Вся інша інформація, я обмежений у її розголошенні, попереджений про кримінальну відповідальність. Завтра буде вирішуватися питання щодо обрання міри запобіжного заходу безпосередньо за місцем розташування органу досудового розслідування. Слідчі будуть звертатися до суду", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст побачила цікаву деталь у справі Гримчака

"Бралися кошти на вплив окремих міністерств на погодження проектів будівництва та реконструкції будівель і споруд. Це було одне з питань.

Інше - вирішення цивільного позову у Верховному суді. Прошу поставитися з розумінням, ще тривають першочергові слідчі дії. Вчора тільки відбулися перші затримання, дайте працювати, будь ласка", - також додав прокурор. Він не виключив і те, що арешт буде домашнім.

Долю Гримчака вирішуватимуть у Чернігові.

Юрія Гримчака та його помічника викрили на хабарі у понад $1,1 млн. Обоє нібито вимагали від підприємця гроші за вплив на суди та чиновників Мінкультури для прийняття потрібних рішень.

Адвокат Тетяна Матяш заявила, що гроші, вилучені і оприлюднені правоохоронцями ніби як хабар були не справжні, а сувенірні.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ не заперечили, що купюри для заступника міністра були несправжні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути